Els alumnes de Català de Roses participen en una activitat de recuperació de la memòria col·lectiva

Oficina de Català de Roses
Els alumnes de l'Oficina de Català de Roses tot just a la Casa Rahola Berga, seu futura de l'Arxiu Municipal de la Vila

L’activitat, a càrrec de l’arxiver municipal, Josep Mª Barris, va consistir en la difusió del projecte de senyalització del patrimoni rosinc entre els alumnes de català i les parelles lingüístiques de Roses

Oficina de Català de Roses
Els alumnes de l’Oficina de Català de Roses tot just a la Casa Rahola Berga, la seu futura de l’Arxiu Municipal de la Vila

Dimarts a la tarda, entre els alumnes de català i les parelles lingüístiques de Roses van participar en una activitat organitzada per l’Oficina de Català, consistent en una passejada guiada i comentada pels edificis més emblemàtics de Roses, a càrrec de Josep M. Barris, arxiver municipal, que va donar a conèixer el projecte de senyalització del patrimoni rosinc.

I Barris va iniciar l’activitat  amb l’explicació de com es va gestar aquest projecte desgranant els diferents elements que en formen part (coneixement col·laboratiu i gratuït amb la Rosespèdia, senyalística amb els codis QR i Locus Amoenus amb el patrimoni proper), ara que aquest projecte de senyalització del patrimoni rosinc ja és una realitat.

A continuació, es va iniciar el recorregut per la Casa Riera i, a través de la Casa Rahola Berga, la Casa Guero, la Casa Matas o la Casa Mallol, entre d’altres, es va posar una atenció especial als cercles socials de l’època, a les activitats empresarials més destacades i al ric llegat cultural identitari que, al llarg del temps, ha deixat una important empremta a Roses.

A partir de les explicacions d’aquests espais emblemàtics, els alumnes que van participar en aquesta activitat van respondre un qüestionari relacionat amb tot allò que es va explicar. A més, qui ho vulgui, podrà tornar a fer el recorregut i, través del codi QR que hi ha a cada placa explicativa, podrà accedir a molta més informació sobre cadascuna de les cases comentades.  

Aquesta activitat va esdevenir tot un exercici de recuperació de la memòria col·lectiva, ja que va fer un repàs de la història de Roses i va ajudar a entendre, així una mica més la vila d’acollida dels alumne de l’Oficina de Català.