Els alumnes de l’institut Illa de Rodes aprenen a utilitzar els DEA

Desfibriladors Externs Automàtics

Alumnes de 4t d'ESO de l'institut Illa de Rodes durant la formació dels DEA

Els alumnes de 4art d’ESO de l’Illa de Rodes reben formació de DipSalut sobre el funcionament dels Desfibriladors Externs Automàtics, DEA

Desfibriladors Externs Automàtics
Alumnes de 4t d’ESO de l’institut Illa de Rodes durant la formació dels DEA

L’alumnat de 4t va rebre ahir dimecres, 29 d’abril, una sessió de formació en l’ús dels DEA (Desfibriladors automàtics) a càrrec de tècnics de l’entitat DipSalut, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.
L’Institut aposta per la formació de l’alumnat en àmbits diversos, que abasten tant la vida acadèmica com la comptència en hàbits saludables i primers auxilis.

Dipsalut, en el marc del programa ‘Girona, territori cardioprotegit’, ha instal·lat desfibril·ladors automàtics (DEA) a totes les poblacions de la demarcació de Girona per intervenir ràpidament en el cas que una persona pateixi una aturada cardíaca.

La formació es va dividir en dues parts, la teòrica, en que els tècnics de DipSalut van explicar què s’ha de fer en cas que algú caigui desplomat a terra i dels diferents casos en què ens podríem trobar. I la pràctica, on els alumnes van poder practicar en la reanimació d’una persona que ha patit una mort sobtada amb uns ninots preparats per a l’ocasió.

D’aquesta manera, l’entitat de Salut Pública de la Diputació de Girona, va donar donar a conèixer els DEA entre els alumnes de secundària de l’institut Illa de Rodes de Roses amb l’objectiu de promoure el seu ús, en cas necessari, explicant pautes bàsiques per fer-los servir, alhora de potenciar les habilitats que calen per utilitzar-los si fos el cas.