Els alumnes de l’Oficina de Català viuen una jornada de diversitat i interculturalitat a Roses

En el marc de les actuacions organitzades per l’Oficina de Català de Roses, dins el programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, els alumnes van visitar la Mesquita Sunna de la mà de membres de la Comunitat Islàmica de Roses 

Oficina de Català de Roses
Moment de la visita dels alumnes de català a la Mesquita Sunna de Roses

Els alumnes de català i les parelles lingüístiques van participar en una jornada de portes obertes a la Mesquita Sunna, ubicada al carrer Poeta Eduard Marquina, nº2 de de Roses. Membres de la Comunitat Islàmica de la Vila, alguns d’ells alumnes o exalumnes de l’Oficina de Català, van ser els encarregats de fer una visita guiada i comentada a la mesquita, els quals van mostrar als alumnes els espais del temple religiós i les activitats s’hi porten a terme, a banda de les pràctiques pròpiament religioses.
Durant la visita es va parlar de l’islam i de l’Alcorà, i aprofitant l’hora de l’acte els alumens de català van poder assistir a l’hora de l’oració de les 16 hores.

Tot seguit els assistents van poder assaborir un te acompanyat de pastes típiques del Marroc. Un berenar que es va aprofitar per poder formular  preguntes sobre aspectes diversos (culturals i religiosos, la majoria) i es va conversar sobre tot allò que ha cridat més l’atenció d’aquesta visita. Des del respecte més absolut, la curiositat de cadascú va estar plenament satisfeta.

Davant d’una Roses diversa, activitats com aquesta donen visibilitat a la diversitat cultural i religiosa de la població i permeten el coneixement i la comprensió d’altres formes de vida diferents de la cultura d’origen. Sensibilitzen els assistents sobre el valor social i cultural d’aquesta diversitat, cosa que els permet reflexionar al voltant de la llengua catalana com a llengua d’entesa entre totes les comunitats. Perquè aquesta visita, és clar, s’ha fet en català.

Activitats d’aquest tipus poden ser utilitzades com a una eina més per gestionar una diversitat cultural que promogui la convivència i la cohesió social a la població.