Els alumnes dels instituts de Roses organitzen la II Jornada de la Ciència

Jornada de la Ciència de Roses

Roses celebrarà per segon any consecutiu, aquest proper dimecres, una Jornada de la Ciència

Jornada de la Ciència de RosesLa plaça del Teatre Municicpal és novament l’escenari escollit per acollir la II Jornada de la Ciència de Roses, activitat inclosa en el Pla Educatiu d’Entorn tindrà lloc entre les 9:15 i les 12:15 hores del matí, i consistirà en la presentació d’un total de 15 experiments creats per 65 alumnes d’ESO i batxillerat dels tres instituts de la Vila, Cap Norfeu, Illa de Rodhes i Centre Escolar Empordà.

Al llarg del matí passaran per aquestes taules experimentals situades a la plaça del Teatre els alumnes de sisè dels centres de primària de Roses, un total de 235, que podran conèixer els experiments de la mà dels seus creadors.

La Jornada de la Ciència de Roses, que va néixer l’any passat, té una doble vessant educativa. D’una banda, alumnes d’ESO i batxillerat han estat els encarregats de treballar en els experiments que ells mateixos presentaran i dinamitzaran el proper dimecres, mentre que els receptors d’aquests coneixements seran també alumnes, en aquest cas de 6è curs de primària, així com públic general interessat per la ciència.

La iniciativa, nascuda el passat any de les reunions de programació del Pla Educatiu d’Entorn, ha suposat la coordinació dels centres de secundària de Roses (Institut Cap Norfeu, Illa de Roses i Centre Escolar Empordà), que anualment celebren jornades o activitats científiques en els seus centres, amb l’objectiu d’ampliar-les amb una jornada comunitària fora dels instituts, oberta també a famílies i públic general.