Els Anysetiers ajudaran a l’Izan, el nen rosinc afectat d’amioplàsia congènita

Ordre Internacional dels Anysetiers

Manel Caro, el doctor Espinat, l'alcaldessa de Roses i Pilar Serra dissabte al Castell de Peralada

L’Ordre Internacional dels Anysetiers van tornar a donar dissabte 2.500 euros a Tramuntanets i 2.500 euros a la Fundació Roses contra el Càncer

Ordre Internacional dels Anysetiers
Part dels Anysetiers que van visitar el Castell de la Trinitat el passat dissabte convidats per l’alcaldessa Montse Mindan

“Al nen Izan el volem ajudar, i per això volem anar a veure a la seva família per si necessita ajuda i fer-les una donació”, va afirmar l’ambaixador de l’Ordre Internacional dels Anysetiers, Bernard Coll, referint-se al nen rosinc afectat d’amioplàsia congènita.

Coll va anunciar aquesta ajuda a l’Izan amb motiu de la visita que més de 300 membres de aquesta Ordre van fer, dissabte al matí, al Castell de la Trinitat, convidats per l’Ajuntament de Roses.

Aquesta Ordre Internacional dels Anysetiers, tot i que ja fa 4 anys que es reuneixen a Roses, ara fa dos, al 2013, que es va constituir la ‘Commandaria’ Badia de Roses- Costa Brava en un acte celebrat al Castell de Peralada i que des de llavors, durant la celebració anual d’aquesta reunió “aprofitem per fer una donació a les entitats o persones de Roses que ho necessiten”, va manifestar Coll.

Així fa dos anys van donar 2.000 € a l’Associació Tramuntanets de Roses. L’any passat van augmentar la quantitat a 5.000 euros, donant la meitat a la mateixa entitat de Tramuntanets i l’altra meitat a la Fundació Roses contra el Càncer “més 150 euros que el vam donar a cadascuna a l’hotel Montecarlo, on ens allotjem”, va dir Coll.

I dissabte passat aquestes dues entitats socials van tornar a ser les afortunades de rebre al Castell de Peralada un xec per valor també de 2.500 euros cadascuna. Xecs que van rebre Pilar Serra com a presidenta de la Fundació i Manel Caro com a màxim responsable de l’Associació Tramuntanets davant la presència de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la qual va assegurar que “és molt important que més de 300 persones s’allotgin al nostre poble durant el mes d’octubre i vulguin conèixer la nostra cultura”, referint-se a la visita que van fer al matí al Castell de la Trinitat, i “és d’agrair la seva solidaritat envers les entitats socials i persones de Roses”.

Cal destacar que durant la cerimònia celebrada al Castell de Peralada es va investir com a membre honorífic al doctor Manel Espinet, cap del Centre d’Atenció Primària de Roses.

L’Ordre Internacional dels Anysetiers

Ordre Internacional dels Anysetiers
Manel Caro, el doctor Espinet, l’alcaldessa de Roses i Pilar Serra, el passat dissabte al Castell de Peralada

L’Ordre Internacional dels Anysetiers és una congregació creada a França l’any 1263 per metges que van posar el seu coneixement de les propietats de l’anís en benefici de la societat. Actualment està integrada per persones de diferents professions i extractes socials i econòmics de França, Itàlia, Austria i Luxemburg, on existeixen ‘Commandaries’ que realitzen una gran quantitat de donacions a entitats compromeses amb la societat. L’Ordre està integrada per més de 300 persones, entre d’elles l’alcaldessa Montse Mindan, que cada any, des de fa quatre, lloguen l’hotel Montecarlo per celebrar la seva reunió anual a casa nostra.

Alguns dels seus integrants tenen segona residència a Roses i per aquest motiu es va constituir l’any 2013 la ‘Commandaria’ Badia de Roses-Costa Brava, en un acte que es va celebrar a l’església del Castell de Peralada.