Els Anysetiers donen un xec de 1.000 euros a l’Izan, el nen de Roses que pateix amioplàsia congènita

Els Anysetiers ajuden a l'Izan

Els Anysetiers amb les autoritats de Roses i la família de l'Izan en l'acte de entrega del xec de 1.000 €

Els diners donats pels Anysetiers permetran a l’Izan, continuar amb les seves sessions de fisioteràpia que són imprescindibles per la seva mobilitat

Els Anysetiers ajuden a l'Izan
Els Anysetiers amb les autoritats de Roses i la família de l’Izan en l’acte de entrega del xec de 1.000 €

El tresorer i ambaixador de l’Ordre Internacional dels Anyseties, Bernard Coll, ja va avançar a l’octubre de l’any passat, en una trobada que van fer els membres de l’entitat a Roses, que “volem ajudar al nen Izan”, referint-se a l’Izan López és un nen de Roses que pateix, des que va néixer, una malaltia rara anomenada amioplàsia congènita.

Un desig que es va fer realitat ahir a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roses, quan els Anysetiers, amb el seu president, Daniel Hamelin, i el subprefecte Jean-Pierre Gillery, al capdavant, van fer entrega als pares de l’Izan un xec de 1.000 euros.

Hamelin va afirmar que li feia entrega d’aquests diners als pares del petit rosinc perquè “som una entitat que té l’objectiu d’ajudar a la gent que té dificultats, i així com en els darrers anys hem ajudat a la Fundació Roses contra el Càncer i a l’Associació Tramuntanets, ara hem volgut fer el mateix després de saber a través de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Benestar Social, Marc Danès, que hi havia un nen, l’Izan que necessita suport econòmic”.

Un suport econòmic que Lluís López, pare de l’Izan, un xic emocionat va desvetllar que “que aquests diners ens han caigut del cel, ja que abans de l’estiu han d’operar al nostre fill i hem de passar un setmana a Barcelona, així la meitat dels 1.000 euros aniran destinats a les despeses de l’operació, i l’altra meitat destinada a la seva fisioterapeuta”.
L’alcaldessa de Roses va voler donar les gràcies als Anysetiers “perquè és una associació que sempre està atenta a les necessitats de la gent que ho passa malament, i per això els vam explicar el cas de l’Izan, un nen que necessita i necessitarà ajuda durant molt de temps”.

En aquest sentit, Bernard Coll va afirmar que “aquesta donació és una primera etapa, ja que si podem, si la nostra associació continua com actualment, “l‘any vinent farem una altra donació a l’Izan, i cada any, cada any serem aquí per veure la seva progressió”.

Ordre Internacional dels Anysetiers

L’Ordre Internacional dels Anysetiers és una congregació creada a França l’any 1263 per metges que van posar el seu coneixement de les propietats de l’anís en benefici de la societat.
Actualment està integrada per persones de diferents professions i extractes socials i econòmics de França, Itàlia, Àustria i Luxemburg, on existeixen ‘Commandaries’ que realitzen una gran quantitat de donacions a entitats compromeses amb la societat. L’Ordre està integrada per més de 100.000 persones, entre d’elles l’alcaldessa Montse Mindan, i que des de fa quatre anys lloguen l’hotel Montecarlo per celebrar la seva reunió anual a casa nostra.

I durant aquest període han ajudat econòmicament a l’Associació Tramuntanets fent-li entrega d’un xec de 2.000 € en un acte que es va celebrar l’any 2013 al Castell de Peralada. Al 2014 van fer el mateix afegint com a beneficiària també a la Fundació Roses contra el Càncer, al donar 2.500 € a cadascuna de les entitats rosinques. La mateixa quantitat que també van lliurar als Tramuntanets i la Fundació l’any passat.

Alguns dels integrants l’Ordre  dels Anysetiers tenen segona residència a Roses i per aquest motiu es va constituir l’any 2013 la ‘Commandaria’ Badia de Roses-Costa Brava, en un acte que es va celebrar, també, a l’església del Castell de Peralada.