Els apartaments turístics de Girona reclamen que la nova llei de Turisme de Catalunya es consensuï amb el sector

Moment de l'Assemblea de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona

La petició l’ha fet la presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona durant l’Assemblea anual de l’entitat celebrada avui a Girona

La presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), Esther Torrent, ha reclamat que el sector pugui tenir veu en l’elaboració de la nova llei de Turisme de Catalunya. Durant l’Assemblea anual que l’Associació ha celebrat avui a la Cambra de Comerç de Girona, Torrent ha dit que espera que sigui una llei consensuada i ha explicat que “aquesta voluntat se li ha fet arribar tant a la directora general de Turisme com al Conseller d’Empresa i Treball”, per afegir que “nosaltres sempre hem dit que estem d’acord en que hi ha d’haver una reglamentació però que cal buscar l’equilibri entre les exigències de l’administració i la nostra activitat”. La presidenta de l’ATA  ha reivindicat la gran potència del sector: “representem l’allotjament turístic reglat més important de les comarques de Girona amb 190.000 places”, ha dit.

Durant el seu parlament, Torrent ha desgranat les línies d’actuació de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona per als  propers mesos, i en aquest sentit ha explicat que “un dels eixos importants d’actuació continuarà essent la defensa jurídica del sector” i que se seguirà treballant perquè a l’hora d’impulsar normatives que afecten especialment als HUT se’ls tingui en compte i es consensuïn amb l’entitat. “Cada cop és més important fer front a la pressió que ens fan des de les administracions, sobretot les d’àmbit local, moltes vegades de manera arbitrària i poc fonamentada”, ha afegit la presidenta de l’ATA.

Una altra línia important on també s’hi incidirà, segons ha dit Torrent, és la lluita contra l’intrusisme que recentment s’ha reforçat amb un conveni firmat amb el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona per tal d’unir esforços davant aquesta problemàtica i aconseguir que l’oferta legalitzada d’HUT cada vegada sigui més gran a la demarcació.

Torrent també ha fet referència a la temporada turística i, en aquest sentit, ha dit que després d’una Setmana Santa en que les xifres d’ocupació han tornat a la normalitat, i si no hi ha cap entrebanc important, les expectatives són molt bones. Ha explicat que el sector porta mesos amb reserves anticipades i que s’està recuperant el client estranger.

D’altra banda, la presidenta de l’ATA també ha destacat la consolidació dels Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que enguany arriben a la IV edició i que tenen per objectiu posar en valor la professionalitat dels propietaris i gestors dels allotjaments turístic que treballen per fer que el sector segueixi essent un referent de qualitat. 

Finalment, durant l’assembla s’ha presentat als associats el vídeo de balanç de la campanya de promoció Bravitud que es va posar en marxa fa dos anys en plena pandèmia amb l’objectiu de posar en valor els atractius de la destinació i els seus elements singulars, i també generar confiança entre els visitants. La presidenta de l’ATA n’ha fet una valoració molt positiva “sobretot per l’originalitat del concepte que hem creat, i per això la reeditem amb algunes novetats” i ha explicat que aquest any es fa us pas important per tenir contingut propi, creant un banc d’imatges i vídeos que es posaran a disposició dels associats per promoure la destinació .

 

Exit mobile version