Els autònoms poden continuar treballant siguin essencials o no

Els autònoms poden continuar treballant

Els treballadors autònoms que fins al diumenge 29 de març podien desenvolupar la seva activitat, ho poden seguir fent

El Govern espanyol ha aclarit que el Reial Decret-llei, pel qual s’amplien les restriccions laborals a treballadors no considerats essencials fins al pròxim 9 d’abril i s’estableix el permís retribuït recuperable, “no resulta d’aplicació a les persones treballadores per compte propi”, és a dir, els treballadors autònoms.
Així, el Govern central ha publicat al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) que deixa els autònoms fora d’aquest Reial Decret-llei, per tant, els autònoms que fins al diumenge 29 de març podien desenvolupar la seva activitat, ho poden seguir fent tant si presten serveis essencials com si no. En canvi, però, en el cas que tinguin treballadors contractats, aquests no podran anar a treballar.

Us podeu descarregar el Certificat acreditatiu que adjuntem, per emplenar-lo especificant si sou autònoms, o autònoms societaris si teniu una societat, per si la policia us ho reclama.

Per últim, cal destacar que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa a disposició de la ciutadania el telèfon 900 800 046 per atendre consultes i aclariments.