Els avions de càrrega en terra de la base d’Empuriabrava han efectuat 46 vols durant la campanya d’estiu 2019 a Girona

Avió Air Tractor 802F
Un avió del model Air Tractor 802F treballant en un incendi

D’aquestes missions, 24 han consistit en labors de suport a l’extinció d’incendis forestals a requeriment dels Bombers de la Generalitat

Els avions de càrrega en terra de la base d’Empuriabrava, integrats en el contingent de mitjans d’extinció desplegats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, han efectuat un total de 46 vols durant la campanya d’estiu 2019 a la província de Girona, a requeriment de Bombers de la Generalitat.

D’aquestes missions, 24 han consistit en labors de suport a l’extinció d’incendis forestals, quatre vols van tornar sense actuar per trobar els incendis controlats o per causa dels condicions meteorològiques adverses; es van efectuar 14 vols de manteniment per l’espai aeri de la província i quatre vols van ser destinats a altres missions. Així, les actuacions dels mitjans d’extinció de la base de *Empuriabrava van acumular durant la campanya d’estiu un total de 79:35 hores de vol.

Els avions de càrrega en terra són operats mitjançant contracte del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Són contractats durant tres mesos en la campanya d’estiu.

En aquest període es disposa de 10 avions desplegats de la següent forma: 2 en la base d’Empuriabrava (Girona) 2 en Agoncillo (La Rioja), 2 en Xinzo de Limia (Orense), 1 en Niebla  (Huelva), 1 en Son Bonet (Baleares), 1 en Noaín (Navarra) y 1 en La Gomera (Santa Cruz de Tenerife)..

Els avions de càrrega en terra de la base d’Empuriabrava són del model Air Tractor 802F. Aquest tipus d’avió, que pot descarregar aigua amb retardant a llarg termini, és el més utilitzat a Espanya en extinció d’incendis forestals per la seva excel·lent maniobrabilitat, per la seva utilitat i efectivitat en la lluita contra incendis. Volen amb un sol pilot i un motor Pratt & Whitney PT6-67 AG, amb una potència de 1.250 CV a 1.700 rpm, una velocitat màxima de 370 km/h, una velocitat de creuer de 296 km/h, i una autonomia de 1.289 km. Amb una càrrega útil de 3.100 litres i un temps de càrrega de 3 minuts, aquesta aeronau té una envergadura de 18,04 m, una superfície alar de 37,29 m2 i un pes buit de 3.270 kg.