Els avis de Roses s’estrenen en el cinema amb ‘El gran home’

El gran home

Aquest dijous el Teatre Municipal de Roses acollirà l’estrena cinematogràfica ‘El gran home’, film protagonitzat pels avis i àvies de Roses

El gran homeAquest proper dijous 18 d’octubre, a les 20 hores, el Teatre Municipal de Roses projectarà l’estrena de ‘El gran home’, projecte cinematogràfic “sorgit de les reunions del Consell Sectorial de la Gent Gran”, ha manifestat el regidor de Benestar Social, Marc Danés, i que ha estat realitzat pels avis i àvies participants en el taller de cinema organitzat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses.

L’estrena de ‘El gran home’ és gratuïta i en la que Danés vol “convidar a tothom a no perdre’s aquesta estrena cinematogràfica dels avis i àvies de Roses, que ha quedat molt professional”. està oberta al públic en general

L’exitosa iniciativa engegada l’any 2016 per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, consistent en un taller per a gent gran centrat en el món del cinema, continua oferint els seus fruits. Després d’un primer taller i gravació del curtmetratge “L’ocell de plomes blaves” al 2017, la proposta ha continuat aquest any amb una proposta ampliada.

L’objectiu d’aquesta formació ha estat aprofundir en com és i quines tasques tenen lloc en el desenvolupament i realització d’una obra de gènere cinematogràfic. Els avis i àvies que han participat en aquest projecte, un total de 12, han pogut conèixer i treballar en cadascuna de les etapes que intervenen el procés creatius de gravació d’una pel·lícula de petit format, des del guió i la producció, fins a la interpretació, gravació, direcció o vestuari.

Les sessions incloses en el taller s’han ampliat respecte a l’edició anterior del taller, passant a ser un total de 10, al llarg de les quals s’han treballat les diferents etapes i processos que intervenen en una gravació cinematogràfica, comptant amb l’assessorament i guiatge dels professionals de La Tramoia, empresa especialitzada en el gènere. El resultat es podrà veure aquest dijous, en un acte obert al públic.

L’Ajuntament de Roses valora “molt positivament la continuïtat i ampliació d’aquesta activitat, que ofereix la possibilitat que els avis i àvies de la població continuïn la seva formació i es mantinguin actius amb propostes culturals i que faciliten la seva socialització”, ha significat el regidor de Benestar Social.
A més, l’èxit de la proposta posa de relleu l’efectivitat i importància del Consell Sectorial de la Gent Gran de Roses, òrgan participatiu que debat i recull les inquietuds de la ciutadania en aquest àmbit, i d’on va sorgir la iniciativa del taller de cinema.