Programa Reallotgem

Els Bandolers no tenen prou amb robar que seran Vikings per saquejar i derruir tot el que vegin al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2020
Tot i que mostren orgullosos les lletres que diuen que són Els Bandolers, aniran disfressats de vikings

La colla Els Bandolers es va crear l’any passat, i en el seu segon any al Carnaval de Roses renuncien al seu nom per convertir-se en uns sanguinaris Vikings

Un grup d’amics i familiars van decidir que ja n’havia prou de disfressar-se amb una colla que no fos la seva. Una idea que els va rondar fa un parell o tres de carnavals, i per això van adquirir un remolc que el van guardar a l’hort d’un dels components del grup. I després d’un temps allà (desconeixem quant) i quan el remolc ja criava fins i tot, xampinyons, van decidir que era el moment de decorar-lo i sortir a desfilar.
A la colla la van anomenar Els Bandolers, i a la seva estrena a les desfilades del Carnaval de Roses es van disfressar d’un modus de vida que mai s’ha vist en qualsevol carnaval d’arreu, mai, mai, mai. De hippies.

Enguany, però, sí que han decidit escollir una disfressa més tòpica i típica de qualsevol carnaval d’arreu, perquè “anem de vikings”, ens va dir la Gemma Domínguez, membre de El Bandolers, per confessar tot seguit que “anem disfressats de vikings perquè vam veure que unes colles anaven disfressats d’això l’any passat i ens va agradar”.

Copiar disfressa està sancionat

Una confessió de la Gemma que pot comportar mals de cap a aquesta colla, perquè Els Bandolers, tot i que és el segon any que es disfressaran han pagat el fet de ser una colla novella, ja que tal i com s’especifica en el subapartat N del segon dels manaments, “queda totalment prohibit copiar la disfressa d’un altra colla per utilitzar-la l’any següent per tal d’evitar greuges comparatius que anirien en contra de la bona sintonia i camaraderia existent al Carnaval de Roses”; i per tant, el no complir aquest manament suposa una sanció que prohibirà participar a la colla Els Bandolers l’any vinent a la festa de disfresses.
Podeu consultar aquest apartat dels manaments clicant AQUÍ.

Però, com encara no hem arribat a l’any vinent, la Gemma ens ha explicat que si van de vikings, la carrossa és “un vaixell, perquè el director creatiu de la colla, en Mario, ha dit que hem de fer un vaixell, i nosaltres almenys ho hem intentat”. Clar, el director creatiu va veure que els que anaven de vikings l’any passat portaven un vaixell i ho ha copiat, per això va dir un vaixell, menys mal que no anaven en un coet aquells vikings…

I en aquest coet, perdó, en aquest vaixell s’embarcaran “35 vikings que paguem una quota de 130 euros els adults, tot inclòs”. Tot inclòs, fins i tot la modista, ja que en ser una disfressa comprada la va pagar el mateix fabricant.  

Preguntada sobre que li manca al Carnaval de Roses per ser encara millor, Gemma Domínguez ho té molt clar, “no li falta res perquè és el millor”. I per suposat, afirma que “el Canaval de Roses ha millorat moltíssim en els darrers anys, i el punt d’inflexió va ser no deixar beure ni menjar durant la passada”.

Gots reciclables

Els Bandolers és un colla molt sensibilitzada amb el medi ambient, però tot això “no tenim clar si utilitzarem gots reciclables o de plàstic d’un sol ús”, va dir la Gemma.

Atractiu turístic?

“I tant que el Carnaval de Roses És un atractiu turístic perquè ve molta, molta gent a veure les passades”, ha afirmat aquesta component de la colla Els Bandolers.

Cada any menys colles

“Hi ha menys colles perquè suposa molta feina per quatre dies de festa, i sempre són els mateixos els que treballen en les seves respectives carrosses”, ha dit Domínguez per explicar el perquè enguany hi ha menys colles, puntualitzant que “a la nostra colla no passa això, perquè tothom ve a treballar”.
Olé Els Bandolers!  

La nau de les carrosses

La colla Els Bandolers van decorar l’any passat la seva carrossa en un hort, i enguany ho fan a la nau de les carrosses, per tant, la Gemma Domínguez considera “molt important el poder ser aquí perquè l’any passat no teníem llum, i quan es feia fosc havíem de parar, en canvi, aquí podem fer les hores que convingui”.