Els bars i restaurants de Roses són convidats a participar a la IV Ruta de les Tapes i el vi DO Empordà

IV Ruta de les Tapes de Roses

Roses obre la convocatòria als establiments de restauració per participar a la 4ª edició la IV Ruta de les Tapes

IV Ruta de les Tapes de RosesL’Ajuntament de Roses ha obert avui el període d’inscripcions als bars i restaurants de la població per participar en la quarta edició de la Ruta de les Tapes de Roses i del vi DO Empordà. Un període d’inscripcions que finalitzarà  el pròxim dilluns 11 de febrer.

La 4ª edició de la Ruta de les Tapes de Roses tindrà lloc, “consensuat amb els propis restauradors tot just abans de la Setmana Santa, és a dir, entre els dies 29 de març i el 7 d’abril, per tant ja farem venir visitants abans d’aquest període de vacances”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Félix Llorens.

La Ruta de les Tapes de Roses és una iniciativa que, des de la seva primera edició ha assolit un gran èxit de participació tant per part dels restauradors com de la ciutadania. De 21 establiments que van participar el primer any (2015) als 71 que ho van fer l’any passat, passant pels 51 que ho van fer al 2016, és una clara mostra de l’èxit de la proposta impulsada per l’Àrea de Promoció Econòmica “amb l’objectiu que la gent conegués els restaurants del poble gaudint de la seva gastronomia a uns preus populars”, ha recordat Llorens.

Implicació dels sector públic i privat

Un any més, el sector públic i el privat tornen a col·laborar novament a Roses per donar a conèixer la riquesa culinària del municipi i la producció enològica de la DO Empordà. Durant 10 dies, els vilatans i visitants podran descobrir i gaudir d’un interessant proposta gastronòmica que els permetrà conèixer les tapes i especialitats que es fan a Roses. Al llarg de tota la campanya, cada establiment ofereix als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi, a un preu de 2,5 €.

Els resultats obtinguts en les tres campanyes realitzades fins al moment ha estat aclaparador. Amb cada nova edició, el nombre de restauradors adherits no ha deixat de créixer, passant dels 25 establiments inscrits durant 2016, als 51 de 2017 i a l’espectacular xifra de 71 bars i restaurants adherits durant 2018. Paral·lelament, el nombre de persones que es donen cita cada any amb aquesta festa gastronòmica ha viscut també un augment continuat, arribant-se a servir 145.000 (més de 14.000 tapes diàries), durant l’edició del passat any.

Els establiments interessats a participar poden tramitar ja la seva inscripció (fitxa de participació i document d’adhesió), que poden trobar a l’apartat de l’Àrea de Promoció Econòmica de la web municipal de Roses,  abans del dia 11 de febrer. La documentació es pot presentar presencialment a les oficines del número 1 del carrer Madrid, o bé a través del correu electrònic icoll@roses.cat.