Els Bombers continuen treballant en l’extinció de l’incendi de Madremanya

Els Bombers de la Generalitat també han treballat en varis incendis arreu del territori

Els Bombers de la Generalitat continuen remullant tant el perímetre com l’interior de la zona cremada per l’incendi de Madremanya (Gironès) i que està estabilitzat des de les 10.10 hores.
Tot i la situació actual de l’incendi, els efectius desplaçats a la zona estan pendents de la situació de la entrada de vent de tramuntana prevista per les properes hores i com afectarà a l’evolució de l’incendi. Aquest fet, implica que  l’incendi no es pugui donar per controlat, de moment. Tot i això, la previsió és favorable.
Hores d’ara, cinquanta-quatre dotacions terrestres i tres mitjans aeris remullen la zona afectada. Val a dir que hi han hagut algunes represes dins el perímetre ja cremat de l’incendi, com alguna soca que ha reprès, i que ràpidament han pogut ser atacades tant per terra com aire.
La situació, en aquests moments, al lloc de l’incendi, és de pluges intermitents des de les 17.00 hores.
Pel fa a l’afectació viària, i segons informa el Servei Català de Trànsit, continua tallada la circulació per la carretera GIV- 6701, entre els quilòmetres 3 i 7, en ambdós sentits, al seu pas per Sant Martí Vell. També està tallat el trànsit, amb pas alternatiu pel nucli de Flaçà, la carretera C-66, entre els quilòmetres 22 i 25 a Sant Joan de Mollet.
Respecte dels desallotjats, els veïns de Vilosa ja poden tornar a casa.
Segons les darreres informacions dels Cos d’Agents Rurals, el foc hauria cremat 222 hectàrees, d’aquestes 184 són de vegetació arbrada, 28,6 de conreus, 5,4 de matoll, 4 de pastures i 0,60 de vegetació urbana, dels municipis de Madremanya (9,16), Sant Martí Vell (158,26), Flaçà (42,04) i la Pera (13,19).
A més dels efectius del Bombers de la Generalitat, també s’han desplaçat a la zona vint-i-sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal, dos vehicles d’aigua i el Grup d’Eines Manuals, entre d’altres.
 
 
Incendi del Pla de Manlleu continua controlat
Pel que fa a l’incendi que afecta també des d’ahir al Pla de Manlleu, continua controlat des de les 10.00 hores d’aquest matí. Ara, vint-i-sis dotacions terrestres i una d’aèria, que es retirarà en fer-se fosc, dels Bombers de la Generalitat, remullen tot el perímetre i l’interior de la zona afectada per aquest incendi.
Altres incendis de vegetació destacats de la tarda:
Incendi vegetació a Pinós (Solsonès)
Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 11.43 hores, d’un petit incendi de vegetació a Pinós que està controlat des de les 12.37 hores.
En aquest cas, dues dotacions terrestres continuen remullant la zona afectada per l’incendi que, segons les primeres informacions, ha afectat una superfície de 1.144m2 de vegetació, 1.000m2 corresponen a sotabosc i 144m2 de camp.
Incendi a Castellví de la Marca, població Maset dels Cosins (Alt Penedès)
També han estat alertats, els Bombers de la Generalitat, a les 14.43 hores d’aquesta tarda, d’un incendi de vegetació forestal a Castellví de la Marca, a la població del Maset dels Cosins. El foc ja està estabilitzat i, segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, ha cremat 1 hectàrea.
Al dispositiu d’extinció, on encara hi treballen sis dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, també han participat: l’Agrupació de Defensa Forestal de la Federació del Penedès Garraf amb 42 voluntaris i 15 vehicles, patrulles dels Mossos d’Esquadra i del Cos d’Agents Rurals, entre d’altres.
 
 
Incendi vegetació a Capellades
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 16.19 hores d’un altre incendi. Aquesta vegada es tractava d’incendi al camí del cementeri al terme municipal de Capellades.
El foc ha cremat una superfície de 400m2 de vegetació forestal de matolls i està extingit des de les 17.57 hores.
Fins al lloc s’han desplaçat cinc dotacions terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat.
 
 
Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil manté en alerta el pla especial d’Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT, pel risc d’incendi.