Els Bombers continuen treballant en l’incendi de l’Empordà, sobretot al flanc dret, i s’obre el trànsit de l’AP-7 en sentit nord

A les cinc de la matinada, comandaments de Bombers han informat que la línia ferroviària (Portbou-Figueres-Barcelona) ja reuneix les condicions de seguretat per al trànsit de trens convencionals, però la circulació de l’AVE continua tallada.

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant de forma molt intensa en les tasques d’extinció de l’incendi de l’Empordà, que continua actiu. Les dotacions terrestres concentren els seus esforços en el flanc dret de l incendi, atès que les previsions meteorològiques indiquen que demà es produirà un canvi en la direcció del vent (marinada) cap a l’oest, fet que podria ampliar el perímetre afectat pel foc en aquesta direcció. Per aquest motiu és tan important assegurar que aquest possible canvi de vent no compliqui més les tasques d’extinció.

Tots els mitjans aeris estan desplaçats a la zona per incorporar-se a les tasques d’extinció tan aviat les condicions meteorològiques els permetin fer descàrregues a l’incendi.

En aquests moments, ja s’ha reobert la circulació per l’autopista AP-7 en sentit nord, i segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), continua oberta la circulació per la carretera N-260 i es mantenen encara tallades:

  • la carretera N-II, entre els quilòmetres 736 i 779, a la Jonquera,
  • les carreteres Gi-500, entre els quilòmetres 0 i 3, i la Gi-501, entre els quilòmetres 0 i 7, en ambdós sentits al seu pas per l’Agullana,
  • la carretera GI-504, entre els quilòmetres 0 i 14, 50, en ambdós sentits també i entre els municipis de Terrades i Agullana,
  • i la carretera Gi-610, entre els quilòmetres 10 i 9, en ambdós sentits al seu pas per Vilajuïga.

També continua tallada la circulació de trens AVE. Pel que fa a la circulació de trens convencionals de la línia Portbou-Figueres-Barcelona, els Bombers han comunicat, a les 5 de la matinada, i desprès d’inspeccionar-la, que ja reuneix prou condicions de seguretat per ser reoberta.

La situació continua sent molt complicada, i es manté la petició de confinament de la comarca de l’Alt Empordà.

Pel que fa a les persones que han estat desallotjades, el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya), de la Direcció General de Protecció Civil, informa que el principal centre d’acollida s’ha habilitat a Figueres, on en aquests moments hi ha 300 persones al Polisportiu Nou, 10 al Vell i 73 al centre La Salle. S’està preparant un quart punt d’acollida a Figueres.

Continuen els problemes tant en el subministrament elèctric com en les línies telefòniques de la zona de l’Alt Empordà, i les companyies responsables treballen per restablir-ne el servei al més aviat possible.

El Cos d’Agents Rurals estima que el perímetre de l’incendi és, aproximadament, de 13.000 hectàrees.

Cal destacar la col.laboració dels altres cossos de seguretat amb el Cos de Bombers. Així, els Mossos hi tenen destinades més d’un centenar de patrulles; les Agrupacions de Defensa Forestal 87 voluntaris amb vehicles i tractors; també hi ha personal del Sistema d’Emergències Mèdiques i els efectius de la Unidad Militar de Emergencias, que ja s’han incorporat a les tasques d’extinció de l’incendi amb 8 seccions, a més dels bombers francesos. En aquest sentit, els Bombers també han comptat amb l’ajuda dels pagesos que han llaurat els seus camps.

Pel que fa a l’incendi de Portbou i sense oblidar la gran afectació personal que ha produït, en aquests moments els Bombers de la Generalitat també continuen treballant amb quatre dotacions terrestres. L’incendi, l’avís del qual es va rebre ahir pels volts de les 19.00 hores, va entrar en fase de control a les 22.00 hores.

Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, el foc hauria afectat una superfície de 50Ha de vegetació forestal.