Roses Cultura

Els Bombers de la Generalitat continuen treballen amb més dotacions en l’extinció de l’incendi forestal a Portbou

Incendi forestal a Portbou
57 dotacions de Bombers de la Generalitat treballen a les tasques d’extinció sobre una superfície afectada d’unes 150 hectàrees

Es tracta d’un foc de vent en descendent, empès per la tramuntana i els contravents, que té capacitat per fer focus secundaris

Els Bombers de la Generalitat treballen des de les 16.39 h a un incendi forestal iniciat a prop del coll del Suro, a Portbou (Alt Empordà).

Es tracta d’un foc de vent en descendent, empès per la tramuntana i els contravents, que té capacitat per fer focus secundaris. No es pot atacar des de dalt i s’està esperant que avanci fins a pistes forestals. Ara per ara, els treballs es concentren en el flanc esquerre de l’incendi.

Una gran zona de pastures de boví situades estratègicament al nord del municipi de Colera estan frenant l’avenç del foc.

A les 20.00 hores, 57 dotacions de Bombers de la Generalitat treballen a les tasques d’extinció sobre una superfície afectada d’unes 150 hectàrees, segons còmput dels Agents Rurals.

Els mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat tenen una operativitat limitada a causa del vent. Els efectius del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) monitoritzen les condicions per trobar finestres que permetin l’accés dels avions de vigilància i atac i els helicòpters bombarders.

Els Bombers de la Generalitat han demanat confinament al municipi de Colera i la zona del Càmping Sant Miquel i la urbanització de La Rovellada, i recordem a la població que cal mantenir-se lluny de l’àrea de l’incendi, tant per pròpia seguretat com per no entorpir els treballs d’extinció.

A efectes de mobilitat, la carretera N-260 està tallada entre Llançà i la frontera (km 0-14,5) per permetre la mobilitat als efectius d’emergències, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT).

El Cos d’Agents Rurals ha informat que l’incendi de Portbou afecta una superfície aproximada d’unes 150 hectàrees, segons dades provisionals de les 19:25. Els efectius treballen en la investigació de la causa. El Cos fa una crida a extremar les precaucions i informa que demà dissabte el nivell 3 del Pla Alfa estarà activat a 42 municipis de 7 comarques i es restringeixen els accessos a 4 espais naturals protegits.: els Ports, Cardó-Boix, Tivissa-Vandellós i Cap de Creus.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla INFOCAT i està fent seguiment de l’incendi de Portbou amb tots els operatius i en contacte també amb els ajuntaments afectats. També es manté la comunicació amb Adif en relació a la circulació de trens per la zona afectada per l’incendi. Quan els efectius dels Bombers han demanat l’ordre de confinament, des de Protecció Civil s’ha enviat un missatge de veu i també una alerta als mòbils de la zona afectada indicant aquesta ordre.

Els Mossos d’Esquadra també han informat que a causa de l’incendi s’han desallotjat 8 persones de diferents masos propers a Portbou.

Podeu fer seguiment de totes les informacions relacionades amb incendis forestals a través de les xarxes socials dels Bombers de la Generalitat i del web incendisforestals.gencat.cat