Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l’incendi del Parc Natural de Cap de Creus, a Roses

Incendi al Parc Natural de Cap de Creus

La superfície cremada del Parc Natural és de 35 hectàrees de matollar i alzinar

Incendi al Parc Natural de Cap de Creus
Un hidroavió treballant a l’incendi de Cala Montjoi

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat avui a les 12.26 hores l’incendi iniciat ahir al matí a Roses. Ara mateix continuen treballant a la zona vuit dotacions terrestres que segueixen remullant l’àrea afectada.
Segons les dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 35 hectàrees
Al lloc, hi continuen treballant vuit dotacions terrestres dels Bombers, que continuen remullant la zona afectada. Aquest matí, el foc ja s’havia donat per estabilitzat i encara hi continuaven treballant una quinzena de dotacions i un mitja aeri.
Aquest incendi forestal al Parc Natural del Cap de Creus a Roses ha cremat unes 35 hectàrees forestals de matollar i alzinar, es va declarar en una zona a prop de la Ciutat de Vacances, complex vocacional ubicat a Cala Montjoi i les flames es van escampar ràpidament a causa de la forta tramuntana que bufava, que va arribar tenir ratxes de més de 80 km/h.
Una Tramuntana que va dificultar les tasques del Bombers i els voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal en l’extinció del foc.
En cap moment va ser necessari durant l’operatiu d’extinció de l’incendi desallotjar ningú de casa seva.
La causa de l’incendi va ser una crema de matolls controlada que no es va apagar correctament. Tot i que es va realitzar amb els permisos pertinents el jutge ha de determinar ara si es van establir les mesures de seguretat pertinents per veure si es susceptible de delicte.