Els Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l’incendi forestal del Baix Empordà

Incendi a Vall-llobrega

Zona afectada per l'incendi a Vall-llobrega dilluns passat

Els Bombers continuen treballant 54 dotacions terrestres i vuit mitjans aeris en les tasques d’extinció

Incendi a Vall-llobrega
Zona afectada incendi Vall-llobrega

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi forestal que des d’ahir a primera hora de la tarda afecta varis municipis del Baix Empordà. Malgrat tot, els efectius d’extinció continuen centrant esforços per acabar de tancar el perímetre, especialment a la zona del flanc dret, on des d’aquest matí s’han intensificat els treballs per tal de poder-lo donar per controlat el més aviat possible.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT). Atesa l’estabilització de l’incendi, s’ha tancat el centre d’acollida habilitat a Palamós. Tot i així, es manté un reten de la Creu Roja. En aquests moments, ja no queden persones desallotjades.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’ha desplaçat aquest migdia al Centre de Comandament Avançat (CCA) ubicat a Vall-llobrega per fer seguiment de l’evolució de l’incendi forestal.

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a banda del bomber ferit durant la matinada i que ja ha estat donat d’alta de l’hospital, no han hagut d’atendre cap altra persona afectada a causa d’aquest incendi.

A hores d’ara, es manté el dispositiu d’extinció, és a dir, 54 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i vuit mitjans aeris (tres hidroavions, dos avions de vigilància i atac, dos helicòpters de comandament i un helicòpter de comandament). Pel què fa a l’helicòpter Kamov, de moment, resta a la seva base de Torrejon de Ardoz, i no es preveu la seva activació, si l’evolució de l’incendi no es complica.

D’altra banda, també mantenen el dispositiu diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona, dels Mossos d’Esquadra, les Policies Locals de Calonge i Palamós, del SEM, dels Agents Rurals, Protecció Civil, Creu Roja, Guàrdia Civil, entre d’altres.

Pel que fa a la superfície afectada, es manté la xifra provisional de 307,72  hectàrees, a l’espera que el Cos d’Agents Rurals acabi de revisar el perímetre, el qual no ha augmentat gaire respecte aquesta passada nit.