Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi de Portbou

Portbou

Terreny afectat pel incenci al terme municipal de Portbou

L’incendi hauria afectat una superfície provisional d’unes 20 hectàrees de vegetació

Portbou
Terreny afectat pel incenci al terme municipal de Portbou

Al voltant de les 6.40 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Portbou que ha afectat una superfície d’unes 20 hectàrees de vegetació a la zona del coll dels Belitres.

L’incendi, que s’ha declarat poc després de la una de la matinada, ha començat al nord de Portbou, per sobre del quilòmetre 2 de la N-260 i ha progressat en acompanyat de tramuntana lleu. En un primer moment, els efectius dels Bombers, han prioritzat i controlat el flanc esquerre, que tenia més potencial. I, després les tasques d’extinció s’han concentrat en acabar de tancar el perímetre i controlat el flanc dret, que anava en direcció a mar.

Al lloc, han treballat un total de 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Pompiers francesos. Es preveu que, al llarg del matí continuïn remullant i revisant el perímetre afectat amb 7 dotacions terrestres i el suport d’un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i 4 vehicles dels Pompiers.

En l’incendi també treballen una unitat de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) de la zona, efectius del cos d’Agents Rurals, 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.

A causa d’aquest incendi, segons el Servei Català de Trànsit, s’ha tallat la circulació de la N-260 a Portbou en els dos sentits de la marxa. I, a hores d’ara, es manté la restricció en aquest punt per facilitar les tasques d’extinció dels operatius.