Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l’incendi de Portbou

Incendi a Portbou
15 de les 20 hectàrees cremades a Portbou pertanyen al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN)

El foc ha  afectat una superfície total de  20,02 hectàrees de massa forestal, dels quals 15 pertanyen al PEIN

Incendi a Portbou
15 de les 20 hectàrees cremades a l’incendi de Portbou pertanyen al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN)

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit l’incendi forestal de Portbou. Segons dades del Cos d’Agents Rurals, el foc ha  afectat una superfície total de  20,02 hectàrees de massa forestal a la zona del coll dels Belitres, dels quals 15,3 hectàrees pertanyen al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

En l’incendi, que es va declarar poc després de la una d’aquesta matinada i hi van treballar un total de 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Pompiers francesos. També hi van actuar una unitat de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, efectius del cos d’Agents Rurals, 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Guàrdia Civil i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Tot i que el risc d’incendi forestal avui no presenta valors molt alts de forma generalitzada, aquest es manté creixent per les altes temperatures i la manca de precipitacions. Per això, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que mantingui l’actitud responsable per evitar incendis forestals.