Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Portbou, que ja han estabilitzat

Portbou
L'incendi vist des de la carretera aquesta matinada

L’incendi afectaria, en aquests moments, unes 20 hectàrees

Portbou
L’incendi de Portbou vist des de’uns 3 km de distància aquesta matinada

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 01.20 hores d’aquesta matinada, d’un incendi forestal al terme municipal de Portbou, al costat de la carretera N-260, a l’alçada aproximada del punt quilomètric 2.

Fins al lloc de l’incendi, on bufava lleugerament tramuntana, s’han desplaçat 25 dotacions terrestres dels Bombers que tenen el suport de dues dotacions del Pompiers francesos. El flanc esquerre de l’incendi, que és el que presentava més potencial, ja estaria controlat i el flanc dret, que no té  cap element vulnerable,  avançaria en direcció mar.  No ha estat necessari fer cap desallotjament preventiu.  Segons les primeres valoracions provisionals dels Bombers, l’incendi afectaria,  unes 20 hectàrees.

A les 05.42 hores, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi,  tot i que encara els Bombers continúen remullant la superficie afectada pel foc. A primera hora del matí s’enlairat un helicòpter  bombarder per inspeccionar tota la zona.

En aquests moments, i segons informacions del Servei Català de Trànsit, continua tallada la carretera N-260, a Portbou, en els dos sentits de la marxa.

Fins el lloc de l’incendi també s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals, de les ADF, de la Guàrdia Civil i del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que ha desplaçat una ambulància amb caràcter preventiu.