Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Ventalló

Incendi a Ventalló
Segons les primers estimacions per part d’Agents Rurals l’incendi hauria afectat ja unes 15 hectàrees de vegetació forestal

Incendi que ha obligat a tallar les carreteres GI-624, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu segons el Servei Català de Trànsit

A les 17.32 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un incendi de vegetació a Ventalló que hauria començat en una zona forestal propera al quilòmetre 0,8 de la carretera GI-624. El foc ha agafat força i avança conduit amb vent de nord. A hores d’ara, hi treballen 38 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. Segons les primers estimacions per part d’Agents Rurals l’incendi hauria afectat ja unes 15 hectàrees de vegetació forestal.

Aquest incendi, ha obligat a tallar les carreteres GI-624, la GI-623 fins a Camallera i la GI-631 a Vilopriu segons el SCT.

En els dispositiu dels dos incendis estan treballant també efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de les zones afectades, així com també es compta amb maquinària agrícola. A més, també hi ha Mossos d’Esquadra, el Cos d’Agents Rurals, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

Protecció Civil de la Generalitat manté en ALERTA el pla especial d’emergències per incendis forestals INFOCAT i des de la sala de coordinació d’emergències CECAT s’està fent seguiment dels dos incendis actius aquesta tarda en contacte amb els municipis afectats i els diversos cossos d’emergències. També s’ha activat el personal tècnic de la operativa territorial de Protecció Civil per desplaçar-se a les zones de l’incendi.