Els Bombers de la Generalitat van acompanyar a un total de 1.040 persones a donar sang

Els Bombers t'acompanyen a donar sang

Rosincs donant sang el 15 de març de 2015, dins la campanya 'Els Bombers t'acompanyen a donar sang' / Foto: arxiu

Els Bombers han fet visible la necessitat de donar sang en poblacions d’arreu Catalunya, entre d’elles, Roses

Els Bombers t'acompanyen a donar sang
Rosincs donant sang diumenge, 15 de març, dins la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’ / Foto: arxiu

La campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i els Bombers de la Generalitat, depenents de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, s’ha tancat aquest diumenge a Malgrat de Mar, després de dues setmanes i una dotzena de col·lectes per tot Catalunya. A Roses, per exemple els Bombers van portar a terme aquesta iniciativa el passat 15 de març.

La Campanya ha comptat amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Terrassa i de diverses entitats locals, que s’han afegit a les diferents convocatòries per amenitzar-les i animar els visitants a donar sang. En total, el Bombers van acompanyar a 1.040 persones, de les quals 913 van donar sang.

Amb l’eslògan ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’, aquestes membres del Cos, de diverses Regions d’Emergències, han dinamitzat les col·lectes amb l’exhibició dels equips especials amb què realitzen tasques de rescat i extinció d’incendis. D’aquesta manera han volgut sensibilitzar la societat sobre la necessitat de donar sang. De totes les donacions, una cinquantena corresponien a bombers.

A les portes de Setmana Santa
Setmana Santa és una època crítica per a les reserves de sang, ja que baixen considerablement les donacions pel canvi d’hàbits i les vacances, que fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Gràcies a la implicació dels Bombers, s’ha incentivat la donació les setmanes prèvies. Avui, les reserves de sang a Catalunya són de 8 dies, un nivell que es considera normal. Cal tenir en compte que els glòbuls vermells caduquen als 42 dies. Per això és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any.

Bombers amb cor
Aquesta iniciativa neix a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i Regions que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers han estat a totes les campanyes dinamitzant-les. Bombers amb cor és una iniciativa altruista d’un grup de professionals del Cos.

Donants
Participació
Caldes de Montbui
47
53
Terrassa
145
181
Lleida
41
50
Roses
42
46
Tarragona
27
27
Vic
30
36
Amposta
124
132
Vilafranca
36
47
Girona
118
142
Tortosa
42
42
Blanes
192
206
Hospitalet de Llobregat
33
38
Malgrat
36
40
Total
913
1040