Mes de paraules

Els Bombers de Roses i Girona a punt per participar a la Intermon Oxfam Trailwalker

Intermon Oxfam Trailwalker
Equip de Bombers de Roses participant a la Trailwalker

Dels 272 equips d’arreu del territori espanyol que participen a la Intermón Oxfam Trailwalker 2013 pertanyen a la demarcació de Girona. Concretament del Parc de Bombers de Roses i Girona

Intermon Oxfam Trailwalker
Equip de Bombers de Roses participant a la Trailwalker amb el seu dorsal

L’equip dels Bombers de Roses, composat per la líder Manoli López, les components Mireia Llobet, Gemma Collado i Roser Guitart i l’equip de suport Montse Casas i Rafael Aguilar, i l’equip dels de Bombers de Girona, integrat pel líder Miquel Maruny, els components Joan Peral, Sílvia Mitjavila i Josep Portell i l’equip de suport Toni Valdepeñas i Hugo Martínez, estan a punt per participar a la cursa de 100 km de la Intermon Oxfam Trailwalker.

Demà a les 10 del matí sortiran des de Olot i hauran d’arribar a Sant Feliu de Guíxols com a màxim a les 18:00 hores del diumenge, temps límit per fer els 100 quilòmetres de recorregut.

Si ho aconsegueixen fer en el temps màxim de 32 hores no guanyaran res, simplement el repte d’haver-ho fet. Res més. Perquè la veritable victòria ha estat poder participar a la cursa. Aquest era l’objectiu, ja que per poder estar a la línia de sortida cada un dels 272 equips havia d’aportar, com a mínim, 1.500 euros. Uns diners que Intermon Oxafam desitanarà per a una bona causa: la construcció de pous d’aigua per a que les dones subsaharianes no hagin de caminar  quilòmetres per poder abastir a la seva família de la tant desitjada aigua.

Aquest vespres han recollit a Olot, municipi on es donarà el tret de sortida, els dorsals que els identificarà durant la cursa. A l’equip de Roses els ha tocat el número 99 i al de Girona el 170. Els bombers participants es troben, segons la coodinadora de tots dos equips, Manoli López, “nerviosos, amb la tensió de normal de participar en una prova d’aquesta envergadura, però no per la distància, sinó per l’objectiu que suposa poder participar, és a dir, haver aconseguit recaptar uns diners per ajudar a gent que ho necessita, com són les dones del sud del Sahara”. López també ha remarcat que “es trobem amb forces i il·lusionats d’arribar a Sant Feliu de Guíxols abans d’esgotar el temps límit, 32 hores”. Per això, han estat entrenant durant els darrers mesos.

Cal destacar que tot i que són equips del Parc de Bombers de Roses i Girona, els integrants de tots dos equips estan composats per membres de diferents Parcs de Bombers de la demarcació.

Intemon Oxfam Trailwalker

La Intermon Oxfam Trailwalker és un esdeveniment que se celebra des de fa més de 30 anys. Actualment es desenvolupa a 10 paisos:  Hong Kong, Gran Bretanya, Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Irlanda, França, Alemania i Espanya. A Austràlia se celebren 4 edicions al llarg de l’any i a Irlanda i Gran Bretanya 2 en cada país. Milions de persones de tot el món participen cada any en aquest esdevenimentt esportiu. Si suméssim tots els quilòmetres recorreguts, els participants de la Trailwalker han donat més de cent vegades la volta al mon!

El percentatge d’equips que finalitzen la Trailwalker varia depenent dels països, però es sitúa entre un 69% i un 95%. El país que ostenta el record de la Trailwalker finalitzat en menys temps és Austràlia, amb 10 hores i 35 minuts. El pais amb més participants és Honk Kong, amb més de 4.800 participants en la seva última edició. En tot el mon Trailwalker ha recaptat més de 70 milions de dólars al llarg de totes les seves edicions. La recaptació mitja per equip en la Intermon Oxfam Trailwalker de Bèlgica és el doble dels donatius mínims que se’ls demanava als equips per participar i a Austràlia els equips aconsegueixen de mitja més del triple de la quantitat mínima.

Al l’edició Olot – Sant Feliu de Guíxols del 2012, dels 295 equips inscrits, 285 van prendre a la sortida i 270 van arribar a la línia d’arribada. La recaptació mitja per equip va ser de 2.238 euros, i el primer en aconseguir travessar la línia de meta ho va fer en 10 hores 43 minuts i 44 segons.

En aquesta tercera edició finalment s’han inscrit 272 equips amb una recaptació a dia d’avui de 538.330 euros. A hores d’ara un total de 235 equips ja han aconseguir arribar als 1500 euros, 63 dels quals amb més de 2000 euros.