Els Bombers de Roses i Girona han pres la sortida de la Trailwalker de 100 km

Intermón Oxfam Trailwalker
L'equip de Bombers de Roses poc abans de prendre la sortida
Intermón Oxfam Trailwalker
L’equip de Bombers de Roses poc abans de prendre la sortida

A les 10 de matí els equips dels Bombers de Roses i Girona han pres la sortida de la Trailwalker, que els portarà des d’Olot fins a Sant Feliu de Guíxols en un temps límit de 32 hores.

El bon temps i una baixa temperatura “temps ideal per caminar”, diu la líder de l’equip de Bombers de Roses, Manoli López, ha acompanyat als integrants dels dos equips de la demarcació de Girona que participen a la Intermón Oxfam Trailwalker, els de Roses i de Girona.

Intermón Oxfam Trailwalker
Els equips de Bombers de Roses i Girona abans de prendre la sortida

Un cop han pres la sortida “ja s’han passat els nervis que hem passat durant la nit i abans de sortir. I ara en dirigim cap al primer punt de control, situal a Sant Feliu de Pallerols”, ha assenyalat López.

Un punt de control en el que els quatre components de cadascú dels dos equips que fan la prova caminant, l’esmentada Manoli López, Mireia Llobet, Gemma Collado i Roser Guitart pel de Roses, i Miquel Maruny, Joan Peral, Sílvia Mitjavila i Josep Portell pel de Girona, tenen previst arribar cap a les dues del migdia a Sant Feliu de Pallerols

Allà els esperarà els respectius equips de suport format per Montse Casas,  el cap de Bombers de Roses, Rafa Aguilar, en Toni Valdepeñas i Hugo Martínez, “sí, el nostre objectiu és preparar el menjar i les begudes per a que quan arribin puguin recuperar forces i tornar a caminar fins a Sant Feliu de Guíxols”, ha afirmat Casas, del departament de Control dels Bombers de Girona.

La Intermón Oxfam Trailwalker, és un repte esportiu que consisteix a recórrer 100 km de camí rural en un màxim de 32 hores. Aquesta prova, a banda de ser un desafiament esportiu, és també un repte, una causa solidària, ja que cada equip, per poder participar, ha de recaptar com a mínim 1.500 euros, que emgunay Intermon Oxfam destinarà a la construcció de pous al sud del Sàhara, per tal d’evitar que les dones hagin de caminar quilòmetres i quilòmetres en busca d’aigua. Per aquest motiu, el lema d’enguany de la cursa és “Camina tu perquè no hagin de fer elles”.

És la segona vegada que la marxa surt d’Olot seguint la ruta de la Via Verda a la demarcació de Girona.

El Trailwalker no és una carrera de relleus, sinó que els quatre membres de l’equip han de començar i acabar junts la marxa, ajudats per dues persones més que donen suport als caminadors amb un vehicle.