Els Bombers mantenen un dispositiu de 8 dotacions a l’incendi de l’Empordà

La Direcció General de Protecció Civil desactiva l’alerta de l’INFOCAT però manté la prealerta

Els Bombers de la Generalitat continuen vigilant i revisant la zona de l’incendi de l’Empordà, que des d’ahir al matí ja està controlat. Al llarg del dia d’avui, sis vehicles d’aigua i dos de comandament repassen el perímetre per detectar i apagar possibles punts calents i petites columnes de fum. A més, durant el matí un helicòpter de Bombers de la Generalitat sobrevolarà la zona afectada i, si hi hagués alguna represa, podria descarregar aigua per sufocar-la ràpidament. El cos d’Agents Rurals continua resseguint exhaustivament l’extens perímetre per tal de conèixer exactament quina és la superfície cremada, ja que a dins hi ha zones que no van resultar afectades per les flames. El darrer càlcul provisional de superfície afectada, que no cremada, és de 13.088 hectàrees. Recordem que des d’ahir al matí ja no hi ha cap afectació viària a causa de l’incendi.

 Evolució dels ferits

El Sistema d’Emergències Mediques (SEM) informa que tots els ferits durant els incendis del passat diumenge evolucionen favorablement. La dona de 70 anys ingressada a la Vall d’Hebron, a Barcelona, continua inestable i en estat molt greu. Al mateix hospital hi ha tres ferits més: un greu i dos menys greu per cremades, tots ells estables. Atès que els dos ingressats a l’Hospital Doctor Josep Trueta, a Girona, continuen estables i sense risc vital, han estat repatriats al seu país d’origen, en estat menys greu. Es tracta d’un menor i la seva mare, ferits a l’incendi de Portbou.

Protecció Civil desactiva l’alerta de l’INFOCAT però manté la prealerta

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que, a partir de la millora de les condicions meteorològiques, amb la contenció de les temperatures i les precipitacions que van caure ahir en alguns indrets, junt amb l’evolució del foc de l’Alt Empordà, ja controlat, procedeix a desactivar la fase d’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT. Tot i això, es manté en situació de Prealerta al llarg del dia d’avui pel risc d’incendi existent en 8 comarques:

 · Demarcació de Girona : Alt Empordà.

 · Demarcació de Lleida : Noguera, Segarra i Segrià.

 · Demarcació de Tarragona : Priorat.

 · Demarcació de Terres de l’Ebre : Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

 

Els massissos de la Serra del Montsant, el Massís de Cadiretes i el Massís de Gavarres que ahir van estar tancats, han quedat oberts pel Cos d’Agents Rurals degut al descens del risc d’incendi.

Amb tot, es demana extremar la precaució en zones properes a massa forestal o de conreus, evitar desplaçaments innecessaris per zones de risc i abstenir-se de qualsevol activitat que augmenti el risc d’incendi. Qualsevol activitat negligent o voluntària en aquest sentit pot ser denunciada. Davant qualsevol indici de foc, cal avisar immediatament al telèfon d’emergències 112, indicant la posició de la columna de fum o altres indicis.

Pel que fa a les incidències a la xarxa telefònica es manté l’afectació a 347 línies fixes corresponents als municipis de Biure, Capmany i Darnius i l’afectació a la telefonia mòbil es manté a La Vajol i Capmany. A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.