Els Boney M són eterns, com la Ciutadella de Roses

Festival Sons del Món

El Boney M, amb Maizie Williams (de blanc) durant la seva actuació a la Ciutadella de Roses

Boney M, el mític grup alemany de música disco va voler celebrar el seu quarantè aniversari de la seva fundació en un lloc tan emblemàtic com és la Ciutadella de Roses

El mític grup de música disco Boney M va ser creat a Alemanya a la dècada amb quatre, quatre artistes de les Antillas, Marcia Barrett, Bobby Farrell, Liz Mitchell i Maizie Williams.
I quatre dècades després Boney M va celebrar a la Ciutadella de Roses el seu quarantè aniversari. Per tant, es pot dir que aquest grup musical és etern, com la mateix recinte emmurallat, tot i que dels components originals només hi queda a la banda Maizie Williams (amb un vestit blanc a la foto).

Una música disco que els va fer guanyar, amb tan sols 10 anys de vida, 18 discs de platí, 15 discs d’or i prop de 150 milions de discs venuts a tot el món. Fins i tot, van arribar a tenir-hi dues cançons a la llista dels singles més venuts del Regne Unit,  una gesta només igualada per The Beatles.

Un quarantè aniversari que van poder gaudir 2.200 persones, les quals van esgotar les entrades posades a la venda. Tantes com cadires hi havia per degustar la música disco dels eterns Boney M.

A la Ciutadella de Roses el respectable va ballar els acords de cançons mítiques com ara “Daddy Cool”, una de les primeres que va assolir un gran èxit internacional, “Rivers of Babylon”, “Rasputin” o “Belfast”, entre d’altres èxits coneguts per tothom que hi havia a la Ciutadella.

Com es pot gaudir la música-disco asseguts en una cadira?

Doncs, perquè tot té el seu temps.
Ens expliquem, quan vam anar a cobrir el concert dels Morat (a peu dret) amb l’energia que dona la joventut vam començar a saltar, cantar i ballar des de la primera cançó.
Però, els seguidors de Boney M, ara ja tenen més de 4 dècades d’existència i, per tant, han d’escalfar motors poc a poc. I quan ho van fer, cap al final del concert, ja no hi havia ningú amb assegut a la seva cadira. Tothom ballava al són de la veu de Maizie Williams acompanyada per tres cantants i una banda de músics internacional.

I tothom ballava perquè la música de Boney M, com el mateix grup i la emblemàtica Ciutadella de Roses és, reiterem, eterna.

Tant eterna que el concert, que va durar 1 hora i mitja aproximadament, se li va fer curt al respectable, tant que van decidir, un cop finalitzat, continuar ballant al Village  de Sons del Món.