Inici Actualitat Els bucaners de la colla Los Nenucos han tingut la mala (o...

Els bucaners de la colla Los Nenucos han tingut la mala (o bona) sort de trobar-se amb un pop gegant

7 bucaners que navegaven feliços fins que va topar amb un pop gegant

Un pop gegant destrossa el vaixell de Los Nenucos, però aquests el maten i ho couen per servir-lo en racions de pop a la gallega durant les desfilades del Carnaval de Roses, i fer calaix

Els membres de Los Nenucos, després deixar el conte d’Aladdin  navegaven molt feliços pels mars del Sud, atracant i saquejant totes les poblacions costaneres que veien. Van decidir, en una reunió de la colla, que enguany pel Carnaval anirien disfressats de bucaners (que no pirates), i per representar bé el seu paper de bucaners durant les desfilades es van embarcar en un vaixell (agafant “de prestat” un de pesca d’arrossegament de la Confraria de Pescadors de Roses) per navegar com veritables bucaners.
La idea era doble: assajar el paper de bucaners mentre robaven i saquejaven la major quantitat de diners possible per pagar les despeses del Carnaval de Roses.
I navegaven feliços fins “que un pop gegant ens va trencar el vaixell per la meitat”, ha explicat David Gómez, cap de colla de Los Nenucos.

Un pop gegant que els ha fet perdre molts de diners, ja que primer han hagut de pagar el servei de remolcament del vaixell fins a Roses per poder desfilar al Carnaval, i segon, en pagar la multa imposada pel Jutgat d’Instrucció nº1 de Figueres per indemnitzar al patró de la Confraria de Pescadors, al qui li van agafar “de prestat” el vaixell.

Ha estat un contratemps duríssim pels membres de Los Nenucos, però, de totes maneres, aquest bucaners pensen recuperar part d’aquestes despeses imprevistes, ja que es van emportar cap a Roses el pop gegant, el qual, un cop cuit, el volen vendre durant les desfilades en racions de pots a la gallega, i així recuperar el perdut.

Mentrestant, abans de poder vendre el pop per racions i recuperar els diners els 80 bucaners han hagut d’avançar “140 euros, amb els que entra tot menys cosir-se la disfressa”, ha afirmat Gómez. És a dir, la modista a part.

Coincidint amb altres caps de colla, David Gómez, considera que perquè el Carnaval de Roses sigui millor “faria falta més implicació de les colles, sé que cada cop disposem de menys temps i de menys recursos, però tot això crec que hi ha una manca d’implicació en el sentit que, a excepció d’unes poques colles, la gent no s’esforça en que les seves carrosses surtin millor a les desfilades del que ho fan actualment. És la meva opinió”. De totes maneres, el cap de colla de Los Nenucos considera que “el Carnaval de Roses ha millorat molt en els darrers tres anys”.

Gots reciclables

Los Nenucos, aprofitant l’ajornament de la normativa europea sobre la prohibició de comercialitzar i usar estris de plàstic d’un sol ús que s’havia d’aplicar aquest passat 1 de gener de 2020, “continuarem enguany utilitzant els gots de plàstic de tota la vida”.

Atractiu turístic?

David assegura que “el Carnaval de Roses és un atractiu turístic”, remarcant, a més “que ho té que ser, de reclam turístic”.

Cada any menys colles

“Portar i gestionar una colla de Carnaval comporta avui dia mals de cap. Cada cop són més tràmits, més paperassa, i al final acabant desapareixent colles, però no la gent, que se’n va a d’altres colles per ser un membre més i treure’s els mals de cap”, ha afirmat Gómez per argumentar la disminució de colles enguany a les desfilades.

La nau de les carrosses

La importància que té la nau de les carrosses és per al cap de colla de Los Nenucos “100×100 necessària, si no fos per aquesta nau no es podrien fer carrosses, o si més no, no es podria treballar i aconseguir la decoració que fem algunes de les colles”.  
Paraula de Nenuco.

Exit mobile version