“Els caçadors de Roses som molt respectuosos i no anem tirant trets per les cases de ningú”

Caçadors de Roses

Luís Gallego, responsable de la Colla de batuda de senglars de l'Associació de Caçadors de Roses

Luís Gallego, responsable de la Caça Major de l’Associació de Caçadors de Roses no vol que es malmeti el bon nom del col·lectiu

Caçadors de Roses
Luís Gallego, responsable de la Caça Major de l’Associació de Caçadors de Roses

El dimarts 31 de març els veïns de les finques situades a Cala Jòncols van interposar una denuncia per haver-se trobat l’impacte d’una bala a la part interior de la porta d’entrada d’una dels habitatges. El fet que el propietari de la vivenda afectada, Edgar Duran, es trobés la baina d’un cartutx com les que utilitzen els caçadors alhora de caçar senglars i que es van fer batudes a la zona durant l’hivern passat, va suposar que l’autor del tret “creiem que és un caçador”.

I arran d’aquesta suposició, Luís Gallego, responsable de la Caça Major pertanyent a l’Associació de Caçadors de Roses, ha assenyalat que “no puc acceptar que es digui que el tret que es va trobar a la porta sigui d’un caçador i malmetin el nom del col·lectiu . Els caçadors de Roses som molt respectuosos i no anem tirant trets per les cases de ningú”. I molt menys, ha assegurat Gallego, a la zona de Cala Jòncols, “perquè no fem batudes a la zona de l’hotel i de les finques privades de Cala Jòncols. La darrera batuda de senglars que vam fer per aquella zona, però lluny de la cala, i després d’obtenir el permís extraordinari de Medi Ambient de la Generalitat, va ser a principis de la temporada de caça, a l’octubre”.

Per tant, el cap de colla de la Caça Major dels caçadors de Roses dubta que hagi estat un caçador l’autor del tret, “perquè si jo sé que és un caçador jo mateix el denuncio, i l’he dit a l’Edgar que si ell ho sap que m’ho digui, perquè actuaré en conseqüència”, ha remarcat Luís Gallego, preocupat perquè es dubti de la bona actuació dels caçadors de Roses.