Cinema a la Fresca

Els càmpings catalans impulsen un potent pla de formació en el sector

Federació Catalana de Càmpings
Càmping Salatà de Roses

La Federació Catalana de Càmpings (FCC), en col·laboració amb el CETT, posarà l’accent en la sostenibilitat, gestió del talent, promoció i digitalització

La Federació Catalana de Càmpings (FCC) ha estat reconeguda pel Consorci per la Formació Contínua de Catalunya de la Generalitat per impulsar un potent pla de formació adreçat a potenciar els coneixements dels professionals del sector en matèria de sostenibilitat, gestió del talent, promoció i digitalització. A través del programa Conforcat a mida, i en col·laboració amb el CETT (centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona), es duran a terme 11 formacions que disposaran de 165 places en total. L’objectiu és continuar enfocant la trajectòria del sector cap a la innovació, l’excel·lència i la competitivitat.

Al CETT són experts en formació adreçada al sector turístic. Segons destaca el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, “cal donar resposta a les necessitats específiques del sector amb una formació orientada a la millora constant de la nostra oferta, que destaca per la sostenibilitat, les inversions constants i el camí cap a l’excel·lència”, ja que, subratlla Gotanegra, “el càmping és un sector en creixement i els seus professionals han d’estar preparats”, remarcant que “cal que siguem cada dia més eficients i que continuem sent la opció d’allotjament turístic més sostenible del país”.

Aquest ambiciós pla de formació permetrà també enfortir el teixit empresarial del sector del càmping, format majoritàriament per empreses familiars i també contribuirà a motivar la gent jove perquè vulgui seguir treballant als establiments catalans.

La Federació Catalana de Càmpings ja representa més de 300 establiments. Els càmpings federats sumen 226.858 places (el 83,5% del total) i creen 11.164 llocs de treball (el 82,6% del total del sector).

El sector ha dut a terme en els darrers anys grans inversions per mantenir al dia les instal·lacions i innovar, un fet que li ha comportat nombrosos premis i reconeixements a nivell europeu. Les inversions han continuat durant la pandèmia i el sector disposa d’una oferta capdavantera i de referència arreu d’Europa. “Tenim un repte molt important damunt la taula:el càmping és un sector en constant creixement i els seus professionals han d’estar preparats”, remarca el president de la Federació Catalana de Càmpings.

La Federació Catalana de Càmpings està constituïda per les associacions de càmpings de Girona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Lleida i Muntanya i del Pirineu Català i per l’Associació de Càmpings de Barcelona.