Programa Reallotgem

Els càmpings gironins amplien la temporada d’allotjament més enllà de l’estiu

Associació de Càmpings de Girona
Els representants de l'Associació de Càmpings de Girona que van assistir a l'assemblea

L’Associació de Càmpings de Girona preveu xifres semblants a les de l’any passat i detecta cada cop més reserves fora d’època d’estiu

L’Associació de Càmpings de les comarques gironines preveu una bona temporada d’estiu i una consolidació dels resultats de l’any passat, que van igualar les xifres de 2019. Durant l’assemblea extraordinària anual, que es va dur a terme ahir a la tarda al càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, es va destacar que les reserves van a molt bon ritme i que s’ha recuperat del tot la confiança del turisme estranger, el principal client dels càmpings gironins. L’assemblea  va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Girona, Joan Martí; i el diputat en funcions i vicepresident primer del Patronat de Turisme, Jaume Dulsat.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va destacar la tendència a l’ampliació de la temporada en el sector, un fet que valora com a molt positiu. “La demanda del turista sènior ha crescut i des de Setmana Santa hem tingut molt bones xifres d’ocupació. La temporada també es va allargant cada cop després d’estiu i podem parlar d’un mes de setembre amb una ocupació ja molt gran de les places. Això és una molt bona notícia, ja que fa molts anys que apostem per la desestacionalització i per atraure visitants fora de l’estricte temporada turística”, va assenyalar el president de l’Associació. Cada cop són més els càmpings que obren més enllà de la temporada d’estiu i des de maig tots els càmpings estan oberts. Algunes càmpings mantenen les portes obertes durant tot l’any.

Un altre fet important són els esdeveniments que organitzen els càmpings en l’anomenada temporada baixa. “Cada cop n’hi ha més i això també afavoreix la desestacionalització”, va remarcar Gotanegra. Els càmpings també organitzen moltes activitats fora de les instal·lacions i potencien la descoberta del territori.

El 55% dels càmpings ja té més de 50 anys

A l’acte es va fer un reconeixement als càmpings Castell Montgrí de l’Estartit, i els càmpings Nàutic Almatà i Mas Nou, de Castelló d’Empúries, que aquest any han fet 50 anys. Els tres càmpings se sumen als establiments que ja superen el mig segle de trajectòria, que ja representen un 55% del total de càmpings de les comarques gironines (39 dels 74 associats).

També es va fer un reconeixement al vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, pel seu suport al sector.

Lucia Gusmarioli, de la Catalan Water Partnership, va pronunciar una ponència sobre aigua i turisme i es va dur a terme la jornada Workshop “ambaixadors del territori” adreçada a responsables d’animació, recepció o d’activitats dels càmpings, a càrrec de la Universitat de Girona (UdG) i amb la participació de la Fundació Gala-Salvador Dalí. En aquesta sessió es van presentar aquells indrets i propostes culturals de més interès i importància que es poden visitar a les comarques gironines. Es va lliurar un diploma als  càmpings participants: Esponellà, Empordà, Sènia Cala Gogo; Sènia Internacional de Calonge; Sènia Riu; Sènia Tucan, Sènia Cala Canyelles; Càmping Tres Estrellas Costa Brava; i Càmping Salatà.