Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Els càmpings gironins distingeixen amb el premi Jaume Genover al propietari del càmping La Masia de Blanes, Manel Solanas

Associació de Càmpings de Girona
Els premiats, amb el president de l'Associació i les autoritats assistents / Foto: Martí Navarro Molina

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona rep el premi Girocamping pel seu suport constant al sector  i es lliura un reconeixement especial als Bombers de la Generalitat

L’Associació de Càmpings de Girona va distingir amb el premi Jaume Genover i Roig 2023 l’empresari Manel Solanas Salomó, propietari i fundador del càmping La Masia de Blanes, per la seva trajectòria al sector i per la seva implicació amb l’entitat. El premi, que arriba a la seva novena edició, es va lliurar, en acte conduït per la periodista Clara Sánchez-Castro, en el marc de la Nit dels Càmpings Gironins celebrada aquest dijous a Lloret de Mar i ha comptat amb la presència de l’alcalde Adrià Lamelas, del director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer; i del diputat de la Diputació de Girona i vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona Joan Plana.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va agraïr la gran tasca que han fet empresaris com Manel Solanas remarcant “que han permès que el sector del càmping del nostre país sigui avui en dia un referent a l’àmbit europeu i destaqui per la seva excel·lència”.

El càmping La Masia de Blanes, amb un recorregut de quatre generacions al capdavant, es va crear al 1959. L’establiment, que ocupa un terreny de 13 hectàrees, compta amb 876 parcel·les, on s’inclouen bungalows, mobilhomes, apartaments i un spa, entre altres serveis. La majoria dels seus clients són  espanyols, francesos i holandesos. Manel Solanas Salomó es va iniciar en el món del càmping de la mà de la seva mare, Paquita Salomó, que va ser una pionera i que va arrencar el negoci i  rebre els primers turistes en un terreny situat en una zona de pins  al costat de l’hort i de la casa de pagès de la família. Manel Solanas col·labora a l’Associació de Càmpings de Girona des dels inicis.

Durant el mateix acte, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va rebre el premi Girocamping 2023, que arriba a la segona edició, pel seu suport constant als càmpings gironins i per ajudar a impulsar un sector capdavanter en oferta turística a nivell europeu. El guardó va ser recollit pel vicepresident segon del Patronat, el rosinc Joan Plana.
A més, es va lliurar un reconeixement especial als Bombers de la Generalitat, per la gran tasca que duen a terme, que va ser recollit pel director general de Prevenció, Extinció d’incendis i Salvaments Joan Delort  i el cap de la regió d’Emergències de Girona, Jordi Martín.
Així mateix, també es va anunciar un nou guardó, el premi Josep Suñé Sabadí que vol distingir els equips professionals del món del càmping.