Els càmpings gironins, en contra d’una possible moratòria del pla director per regular el sector

Associació de càmpings de Girona

Zona de bungalows del Càmping Salatà de Roses

L’Associació de Càmpings de Girona s’ha mostrat “sorpresa i preocupada” per l’anunci d’una possible moratòria per al sector, sense cap diàleg previ ni cap avís per part de la Generalitat

Associació de càmpings de Girona
Zona de bungalows del Càmping Salatà de Roses

L’Associació ha convocat aquesta tarda una junta extraordinària per tractar aquest tema i, en resposta a l’anunci per part del director general d’Urbanisme, Agustí Serra (que va dir que la Generalitat vol impulsar un pla director català per regular el sector dels càmpings i que es plantejarà una moratòria per a l’obertura de nous establiments mentre es redacta aquest pla), l’Associació recorda que els càmpings són instal·lacions del tot respectuoses amb el medi ambient, sostenibles i preservadores del paisatge i que contínuament es troben amb obstacles per poder avançar. “No en sabíem res i no entenem aquest anunci, ni en coneixem la lletra petita. Considerem que el nostre sector encara té marge per créixer i que crea una gran riquesa per al territori i un valor afegit per als municipis”, ha afirmat el president de l’Associació de Càmpings de Girona i de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra.
El sector lamenta que se’l deixi de banda i que no se’l tingui en compte per donar a conèixer decisions que el poden afectar i anuncia que des de la Federació Catalana de Càmpings es demanarà una reunió urgent amb el director general d’Urbanisme i amb el nou conseller de Política Territorial perquè ens ho expliqui. Els càmpings estan oberts sempre a dialogar i hi ha una comissió formada amb l’administració on hi tenen representació, per tant no entenen perquè s’ha fet aquest anunci sense previ avís.

“El sector del càmping som una gran indústria, amb instal·lacions que ofereixen experiències úniques als visitants. Hem crescut fins a convertir-nos en grans parcs de vacances i l’impacte econòmic sobre el territori, en llocs de treball directes i indirectes, és cada cop més gran. Per aquest motiu demanem a l’administració que se’ns reconegui, que se’ns tingui en compte a l’hora de fer anuncis i de prendre decisions sobre el sector i que no se’ns posi tants obstacles per seguir avançant”, ha destacat Gotanegra.

Actualment els càmpings de les comarques gironines generen al voltant de 10 milions de pernoctacions, disposem d’una oferta de 135.000 places i donen ocupació directa a uns 7.000 treballadors, als que cal sumar els llocs de treball indirectes.