Els càmpings gironins es promocionen davant la premsa alemanya especialitzada

Associació de Càmpings de Girona

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra (a l'esquerra), amb els periodistes alemanys

Visita de periodistes alemanys als càmpings de les comarques de Girona

Associació de Càmpings de Girona
El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra (a l’esquerra), amb els periodistes alemanys

Sis periodistes alemanys especialitzats en turisme han visitat els càmpings de les comarques de Girona en un viatge de premsa organitzat per l’Associació de Càmpings de Girona en col.laboració amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i el Consorci de les Vies Verdes. L’objectiu de la visita és que els periodistes puguin conèixer d’aprop l’alt nivell de les instal.lacions, que són de tot l’estat espanyol les que acaparen més guardons i reconeixements a nivell europeu, així com el territori, la cultura i la gastronomia.

Els periodistes alemanys que han participat en aquest viatge són dels mitjans Camping, Cars & Caravans, caravanr.de, ADAC Freizeitführer, Nürtinger Zeitung, Rhein-Zeitung, Darmstaedter Echo. Aquesta acció s’enmarca dins la potent campanya de promoció que l’Associació ha programat per aquest any i que inclou una altra visita de periodistes especialitzats, en aquest cas holandesos, que es durà a terme al setembre.

Durant la seva estada, els periodistes han visitat diversos càmpings de la demarcació però també han gaudit d’activitats sobre el terreny a través de programes que han combinat cultura, natura, esport i gastronomia. El programa d’activitats ha portat als participants a descobrir els racons més emblemàtics de la ciutat de Girona, el parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa, Besalú, el castell de sant Ferran de Figueres i a recórrer camins de ronda   i gaudir d’una passejada en bicicleta per les vies verdes.

Els alemanys són un dels principals clients dels càmpings de les comarques de Girona . L’Associació destaca que per a molts càmpings, per exemple de la badia de Roses, el turisme alemany representa el 50 per cent dels visitants. A més, subratlla, que el turisme alemany és molt important per a la desestacionalització de la temporada perquè és un visitant que ocupa els càmpings de maig a setembre.

La campanya de promoció d’aquest any es completa amb la potenciació del web de l’associació per tal d’anar augmentat el nombre de reserves online i de les xarxes socials on hi és present: al Facebook  i al Twitter.

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona compta amb 76 associats i ofereix 119.483 places d’ allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.