Els càmpings gironins, implicats en millorar la sostenibilitat de les seves instal•lacions

Associació de Càmpings de Girona

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, amb el Dr. Xavier Font

L’Associació de Càmpings de Girona va celebrar, la setmana passada, una jornada sobre com comunicar millor la sostenibilitat

Associació de Càmpings de Girona
El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, amb el Dr. Xavier Font

Unes 90 persones relacionades amb el sector turístic van assistit a la jornada que l’Associació de Càmpings de Girona va organitzar dimecres al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, per tal de debatre com comunicar millor la sostenibilitat als turistes i usuaris de les seves intal·lacions.
Entre els assistents hi ha van ser presents els respectius directors i gestors de càmpings de les comarques de Girona, representants d’hotels, cases de turisme rural i empreses que es dediquen a organitzar activitats turístiques, així com estudiants de 4r curs de la Facultat de Turisme de la UdG.
La jornada va anar a càrrec del Dr. Xavier Font, professor de la universitat de Leeds, al Regne Unit, i coordinador del departament de Turisme Responsable d’aquesta universitat. Font va detallar a l’auditori un seguit de pautes sobre com explicar millor als clients dels establiments turístics les accions sostenibles que apliquen en les seves instal·lacions per tal que entenguin millor els beneficis que suposen aquestes accions. Els càmpings de les comarques de Girona, amb nombrosos premis internacionals, fa temps que estan fent els deures en matèria de sostenibilitat i aquesta jornada els va servir als assistents per tenir més eines per tal de facilitar i fer arribar millor als seus clients els beneficis que comporta ser respectuós amb el medi ambient i el que significa disposar, per exemple, d’un distintiu de garantia de qualitat ambiental de la Generalitat, o d’un certificat ISO.