Programa Reallotgem

Els càmpings gironins inverteixen 14’5 milions per seguir mantenint el seu lideratge en quant a qualitat

Associació de Càmpings de Girona
Càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador

Aquestes inversions se sumen als 14 milions destinats l’any passat a nous equipaments, serveis i millores

Associació de Càmpings de Girona
Càmping Las Dunas de Sant Pere Pescador

Els càmpings de les comarques gironines continuen la seva aposta per l’excel·lència i en els últims mesos han seguit duent a terme potents inversions per mantenir el lideratge en qualitat que els caracteritza. En total, han invertit 14’5 milions d’euros en nous equipaments, serveis i millora de les instal·lacions per tal d’iniciar una nova temporada amb una oferta atractiva que segueixi seduint al visitant oferint-li una oferta turística de primer nivell. Cal recordar que l’any passat els càmpings gironins també van dur a terme una potent inversió amb 14 milions d’euros destinats a posar el dia les instal·lacions i adaptar-les a la demanda dels clients.

Les inversions realitzades en l’últim any s’han centrat bàsicament en dos aspectes: incrementar la qualitat del servei que s’ofereix i millorar l’eficiència energètica. Així, s’hi han instal·lat bungalous nous i s’han renovat els existents; s’han construir nous equipaments lúdics que converteixen els càmpings en grans parcs aquàtics i s’han reformat els actuals; s’han millorat els espais comuns i els serveis de wifi i s’ha renovat la maquinària, entre altres actuacions.

Els càmpings gironins es converteixen en grans parcs aquàtics

Per tal d’oferir els millors serveis als clients, els establiments han fet inversions que van dels 18.000 euros al milió i mig d’euros.

Destaquen les inversions que s’han dut a terme al càmping Las Dunas i al càmping Begur amb la construcció de noves piscines i espais lúdics. I les inversions que s’han fet a La Ballena Alegre amb nous parcs de bungalous. A la Ballena Alegre, a més, s’han posat en marxa programes informàtics per millorar l’eficiència energètica.

A Las Dunas, aquest any s’han reformat totalment les dues piscines, la d’adults i la de nens, amb 2.000 metres d’aigua amb cloració salina i amb 5 tobogans. També s’ha renovat la zona de la terrassa i el solàrium de 3 mil metres quadrats amb terra antirelliscant de darrera generació. S’ha construït un spa amb capacitat per a 21 persones i 11 llits d’hidromassatge i s’ha instal·lat ADSL a cada bungalou.

L’any passat, Las Dunas va dur a terme una important transformació tecnològica de les instal·lacions per aprofitar els recursos naturals i estalviar recursos fòssils. I va instal·lar una carpa exterior de 800 metres quadrats.

Al càmping Begur s’ha construït una piscina d’aigua salada al costat de l’existent, de 250 metres de superfície d’aigua i 3.500 metres quadrats de gespa, amb un disseny que fa que quedi molt ben integrada en el seu entorn. Disposa d’una zona d’spa, amb canals desbordants, banc d’hidromassatge i xorro d’aire i aigua. La piscina que ja es tenia s’ha climatitzat perquè els clients la puguin gaudir en temporada alta i mitja. També s’ha remodelat el restaurant amb una nova terrassa i nova maquinària i mobiliari a la cuina. Altres millores són un nou bloc de sanitaris que s’ha construït tenint en compte mesures d’estalvi energètic i s’han millorat els serveis a parcel·les.

Pel que fa al càmping la Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, s’han instal·lat 23 nous bungalous ecològics de 64 metres quadrats cadascun . Es tracta d’estructures fetes amb fusta i integrades a la natura i al paisatge. Els ha construït una empresa catalana . Estan situats en una zona verda i tranquil.la amb piscina privada. Aquí també s’han fet inversions en programes informàtics per millorar l’eficiència energètica. Són programes de gestió de manteniment per al control de les calderes. I s’ha adquirit nova maquinària d’hostaleria d’alt rendiment.

L’any passat La Ballena Alegre va renovar disset bungalous, amb un disseny molt avantguardista, funcionen amb ecogenerador i energia solar. I també va fer inversions importants, com la substitució de gas propà per gas natural, la renovació de la zona comercial i obres de millora de parcel·les i vials, entre altres serveis.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat el gran esforç que fan els càmpings de les comarques de Girona per invertir constantment i continuar sent competitius. “Des del més petit al més gran es fa una reinversió permanent i això permet que els càmpings estiguin on estan. Darrere dels càmpings hi ha famílies que estimen l’ofici i que lluiten dia a dia per tenir una oferta capdavantera”, ha remarcat el president de l’Associació.

Capdavanters a Europa

L’excel·lència dels càmpings gironins que els permet ser capdavanters a Europa ve avalada pels nombrosos premis rebuts. A la demarcació hi ha quasi la meitat dels millors càmpings de tot l’Estat espanyol, tal i com reconeixen diverses guies. En concret, set càmpings gironins tenen la màxima qualificació de cinc estrelles, el prestigiós guardó “Best Càmping 2015” segons els Automòbils Club Alemany (ADAC) i l’holandès ANWB. A tot l’Estat espanyol s’han reconegut aquest any 18 càmpings. Els càmpings guardonats aquest any són Les Medes de l’Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas San Josep de Santa Cristina d’Aro, El Delfín Verde de Torroella de Montgrí, La Ballena Alegre, l’Àmfora, i Las Dunas de Sant Pere Pescador. A Catalunya han rebut aquest reconeixement 15 càmpings i a l’Estat espanyol, 18. En el marc de la darrera Fira holandesa d’Utrecht, celebrada el passat mes de gener, el càmping Cala Llevadó també va rebre un guardó de la prestigiosa guia Alan Rogers.

A aquests guardons s’ha de sumar el prestigiós Premi Alimara rebut el passat mes d’abril per la potent i innovadora campanya de promoció de l’Associació de Càmpings de Girona i que inclou, entre altres el nou producte Campings Experience que es va posar en marxa l’any passat. Els Premis Alimara, atorgat pel CETT i el Saló B-Travel, reconeixen les millors campanyes i materials de promoció turística tant de les institucions com de les empreses. El jurat va destacar l’esforç de l’Associació per “promocionar experiències vinculades a estades en els càmpings associats i activitats d’oferta complementària, d’una forma clara i atractiva i per haver inclòs en el seu web un motor de reserves on line”. Unes accions que, segons el jurat, “són característiques particularment innovadores en el sector dels càmpings”.

Mig milió d’euros en promoció

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona destina aquest any mig milió d’euros en un nou i potent pla de promoció que posa l’accent en les accions que es duen a terme per la via on-line, que durant aquest any s’intensificaran per adaptar-se als nous models de la demanda turística i obrir nous mercats. La xifra en promoció ha crescut en 57.866 euros en relació a l’anterior pressupost i una part del que es destina prové dels ingressos obtinguts amb les accions comercials que ha dut a terme l’Associació, de la docència a la Facultat de Turisme de la UdG i de nous productes que s’han tret al mercat. El nou pla, que inclou una promoció digital molt important per atraure més visitants, es porta a terme en col·laboració amb el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat.

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.