Els càmpings gironins situats entre els top 10 d’Europa

Associació de Càmpings de Girona
Les Medes de l’Estartit és el millor càmping d'Europa segons la revista Caravanning

La revista alemanya Caravaning situa als càmpings Les Medes de l’Estartit i l’Aquarius de Sant Pere Pescador en primera i segona posició del rànquing, i a tres més dins del top 10

Associació de Càmpings de Girona
Les Medes de l’Estartit és el millor càmping d’Europa segons la revista Caravanning

Els càmpings de les comarques gironines continuen la seva trajectòria ascendent pel que fa a reconeixements europeus. La meitat dels 10 càmpings de l’Estat espanyol pels que aposta la revista alemanya Caravaning són de les comarques gironines i dos càmpings gironins ocupen el primer i segon lloc del rànquing. La publicació anual de la influent Federació Alemanya de Fabricants de Caravanes i Autocaravanes distribueix a finals d’agost de cada any aquesta revista, que té una tirada de 250.000 exemplars. En aquesta última edició hi tenen una especial rellevància els càmpings gironins, que amb els seus serveis i instal·lacions exemplars es posicionen com a una de les grans ofertes turístiques europees. Els 5 càmpings que es destaquen en aquesta ocasió són: Les Medes de l’Estartit; i l’Aquarius de Sant Pere Pescador (que se situen en primera i segona posició del rànquing), i La Ballena Alegre, l’Àmfora i Las Dunas, també de Sant Pere Pescador.

Els càmpings de les comarques gironines han rebut en els darrers anys importants reconeixements internacionals que avalen la gran qualitat de les instal·lacions. Més de 30.000 places de càmping de les comarques gironines  (una quarta part de la totalitat de places dels establiments que aplega l’Associació de Càmpings de Girona) han rebut aquest 2018 la màxima distinció que concedeixen les guies europees del sector i que atorguen una categoria de cinc estrelles.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha destacat la importància dels reconeixements i mencions a nivell europeu, ja que “contribueixen a projectar la imatge de qualitat de la nostra destinació”, remarcant que “aquestes distincions reafirmen un cop més que els càmpings de les comarques gironines són un referent pel que fa a destinació turística d’alta qualitat i instal·lacions i serveis excel·lents”. 
La majoria dels clients dels càmpings gironins són estrangers, sobretot holandesos i alemanys.

Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir al dia les instal·lacions d’acord amb la demanda dels clients i aconseguir atraure cada cop més turisme de qualitat. El sector del càmping és una gran industria, amb instal·lacions que ofereixen experiències úniques als visitants, i s’han convertit en grans parcs de vacances i l’impacte econòmic sobre el territori, en llocs de treball directes i indirectes, és cada cop més gran. Actualment els càmpings de les comarques gironines generen més de 8 milions de pernoctacions, disposen d’una oferta de 135.000 places i donen ocupació directa a uns 7.000 treballadors, als que cal sumar els llocs de treball indirectes.

Associació de Càmpings de Girona

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 73 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix  unes 120.000 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.