Suquet de peix de Rose

Els candidats a l’alcaldia de Roses inicien la campanya electoral desitjant que aquesta es desenvolupi amb respecte

Eleccions municipals 2019
Les 8 candidatures que opten a l'alcaldia de Roses durant la tradiconal penjada de cartells

La campanya electoral per les eleccions municipals del 26 maig es va iniciar a les 0 hores d’avui amb la tradicional penjada de cartells per part de tots els candidats a l’alcaldia de Roses

Eleccions municipals 2019
Les 8 candidatures que opten a l’alcaldia de Roses durant la tradiconal penjada de cartells

A les 0 hores d’avui divendres s’ha donat el tret de sortida de les eleccions municipals per assolir l’alcaldia de Roses. Durant 15 dies, fins al 24 de maig, el 25 és dia de reflexió, els 8 candidats que optaran a governar la Vila, explicaran a la ciutadania les seves propostes, el seu per aconseguir la seva confiança per a que dipositin a les votacions del 26 de maig els vot en el seu favor.

L’inici de la curs electoral es va iniciar, com es fa en totes els comicis, ja siguin generals, europees o locals, amb la tradicional penjada de cartells.

ViladeRoses va acompanyar a cadascú dels candidats durant aquesta penja de cartells per preguntar-les l’objectiu que s’ha marcat cadascú dels seus partits i per conèixer com els hi agradaria als alcaldables que es desenvolupés aquesta campanya electoral, i tots van coincidir en afirmar que aquesta es desenvolupi de manera respectuosa envers els rivals polítics.
Les respostes dels candidats les transcrivim per representació en nombre de regidors a l’Ajuntament de Roses la passada legislatura.
Així, Montse Mindan, cap de llista de Junts per Roses (5 regidors), va afirmar que l’objectiu del seu partit és “anar a guanyar i treure el màxims de regidors possibles, i  per això hem estat treballant i fent una llista amb gent de  Roses que ha treballat moltíssim per fer un bon programa electoral”. Mindan, respecte a la campanya electoral va dir que “m’agradaria que fos sincera, neta, cívica en el sentit de no tenir males paraules amb la resta d’adversaris”.

Joan Plana, alcaldable d’ERC- Ara Roses (4 regidors),va assegurar que “Esquerra sempre surt a guanyar totes les eleccions i, per tant, en aquestes també sortim a guanyar i, a més a més, ho fem esperançats perquè creiem que la feina que hem fet aquests quatre anys des de l’oposició la valorem positivament, com creiem que també ho fa la gent, per tant les sensacions són bones i les expectatives també ho són”.
I el desig de Plana és que aquesta “sigui una campanya constructiva, que tothom exposés el model de futur que vol per Roses, que s’evités la baixesa en el debat amb retrets polítics o personals, i, finalment, m’agradaria que fos una campanya històrica, és a dir, que tingués un resultat històric”.

I l’objectiu marcat per Fèlix Llorens, cap de llista de de Gent del Poble (2 regidors), “és obtenir més vots que a les passades eleccions, la qual cosa serà símptoma que hem fet les coses bé durant aquests quatre darrers anys i que la gent espera que estem quatre anys més l’Ajuntament”, demanant Llorens que “la campanya es desenvolupi de manera tranquil·la, cordial i respectuosa”.

Per a Olga Simarro, candidat del PSC Roses (2 regidors), l’objectiu és ben clar: “guanyar les municipals”, i que la campanya es porti a terme també “de manera tranquil·la, humil i guerrera a la vegada”.

Manel Escobar, alcaldable del PPC Roses (2 regidors), l’objectiu marcat pel seu partit és “com a mínim, igualar els resultats de les passades eleccions municipals, ens presentem amb moltes ganes de treballar, amb empenta, i molt il·lusionats perquè hem muntat un equip amb gent que formava part de l’anterior amb d’altra que hem incorporat de nova, i amb un programa a quatre anys vista que tant de bo poguéssim governar per poder portar-lo a terme”.
Escobar, a l’igual que la resta de candidats va desitjar que es faci “una campanya neta, que no hi hagin desqualificacions personals i que cadascú es dediqui a parlar del seu programa”.

I el també va prendre la sortida de la cursa d’aquestes eleccions municipals amb l’objectiu de guanyar és José Manuel Álvarez Cuñat, de Ciutadans Roses (1 regidor), ja que va afirmar que “anem a guanyar i estem convençuts que serem els protagonistes en aquestes eleccions, i sense cap mena de dubte Ciutadans guanyarà aquestes eleccions municipals”.
I Álvarez Cuñat va demanar que aquesta sigui una campanya “d’unitat, de convivència, que cadascú expliqui el seu programa, les seves propostes sense ficar-se i tenir males paraules cap a la resta de candidats”.

Pere Gotanegra, de Lliures Roses, es presenta per primer cop a les eleccions municipals, per tant “el notre objectiu és molt clar perquè passi el que passi serà un gran resultat, perquè no tenim res actualment, ja que comencem de zero”.
Per a Gotanegra, “la paraula principal que hauria d’imperar en aquesta campanya és la de respecte d’uns amb els altres, tots formem part de Roses i entre tots hem de fer una Roses millor, i respectant-se mútuament tots, podem tirar endavant”.

José Antonio Blázquez, de SOMI (Som Identitaris), també és la primera vegada que opta a l’alcaldia de Roses, i ho fa “amb l’objectiu de fiscalitzar l’Ajuntament”, desitjant que aquesta campanya “sigui democràtica”.

[fsg_gallery id=”393″]