Fira de la Rosa de Roses

Els candidats de Roses a les eleccions al Parlament voten per obtenir els millors resultats pels catalans

Eleccions al Parlament de Catalunya 2024
Ignasi Mulleras, Ester Navas, Montse Mindan i Èric Ibáñez són els quatre candidats resident a Roses a les eleccions al Parlament de Catalunya

Ignasi Mulleras per Vox, Ester Navas pel PSC, Montse Mindan per Junts i Èric Ibáñez per ERC són els quatre candidats, residents a Roses, que formen part de les llistes dels seus partits a les eleccions al Parlament

Cinc són els candidats de Roses que formen part d’una candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya, d’avui 12 de maig. Alberto Tarradas i Ignasi Mulleras com a números 1 i 2 de la llista de Vox per Girona, Ester Navas com a número 9 de la llista del PSC de les comarques gironines, i Montse Mindan i Èric Ibáñez com a suplents de Junts + Puigdemont per Catalunya i ERC per Girona, respectivament.

ViladeRoses ha formulat la mateixa pregunta als quatre candidats que resideixen a Roses, Mulleras, Navas, Mindan i Ibáñez (Tarradas viu a Girona) respecte perquè els millors resultats d’aquestes eleccions, en benefici dels catalans, serien una bona representació o la possibilitat de fer Govern de les forces polítiques que representen.

I per ordre de posició que tenen a les llistes, el candidat de Vox, Ignasi Mulleras, que va votar per correo, ha afirmat que “el millor resultat és que Vox entrés amb molta força al Parlament de Catalunya perquè suposaria un canvi d’aires al que portem tota la vida i, sobretot, per acabar amb aquest procés d’islamització que ens han portat les polítiques de multiculturalitat aquí a Catalunya. Tots són culpables, uns perquè van obrir les portes de bat a bat a l’immigració, i altres perquè van dir el famós “papeles para todos”. I ara tenim les conseqüències de les polítiques que s’han portat a terme fins ara”.

La candidata socialista, Ester Navas, que ha exercit el seu vot al Teatre Municipal de Roses, ha assenyalat que en benefici dels catalans “esperem obtenir un bon resultat gràcies a que els i les ciutadanes faran confiança a Salvador Illa, i en el cas de comarques gironines a Sílvia Paneque, perquè el PSC és, ara per ara, la millor opció per obrir una nova etapa a Catalunya”.

Per la seva part, la candidata de Junts + Puigdemont, Montse Mindan, després de votar a l’institut Cap Norfeu, ha assegurat que “una victòria contundent de Junts + Puigdemont seria el millor pels catalans per quatre motius, primer perquè retorni el bon govern, segon perquè s’acabi aquest espoli econòmic que estem patint des de fa tant d’anys, tercer per tornar a recuperar l’orgull de ser catalans i la nostra llengua, i el quart perquè el president Puigdemont és el president legítim que ens pot tornar a fer lluitar per aconseguir la nostre llibertat”.

Per últim, el candidat republicà, Èric Ibáñez, que també va votar per correu, ha significat que “la feina que s’ha fet aquests tres darrers anys, des que Esquerra té la presidència, avala el projecte, perquè hi ha una cosa clara, que quan ERC governa el país avança i, per tant, els millor resultats pels catalans són aquells que permetin que Esquerra torni a liderar el Govern de la Generalitat”.

A les passades eleccions al Parlament de Catalunya de 2021, Junts va obtenir per Girona 7 diputats, ERC 4, el PSC 3 i Vox 1, el rosinc Alberto Tarradas. I en aquestes d’avui, 12 de maig, l’únic candidat de Roses que té opcions reals d’entrar al Parlament com a diputat és Ignasi Mulleras.