Els Casals d’Estiu de Roses es van iniciar ahir seguint exhaustivament els protocols de seguretat

Casals d’Estiu de Roses

El Casal Infantil de la tarda desenvolupat a l'Escola Montserrat Vayreda de Roses

Tots els infants i joves que hi participen als Casals d’Estiu de Roses han estat distribuïts per grups de 10 unitats per mantenir la traçabilitat tal i com es recomana des de la Generalitat

La traçabilitat és la capacitat de reproduir l’historial de la quantitat de persones que han estat en un lloc concret i en un determinat moment per tal de poder localitzar ràpidament l’origen dels problemes que puguin aparèixer i comunicar-ho a tots els involucrats per prendre les mesures adients.

I sota aquest concepte es van iniciar els Casals d’Estiu de Roses, el Casal Infantil, el Lleure Esportiu, l’Estiu Jove i l’Aventura Jove, ja que els nens i nenes eren rebuts i dividits pels monitors en grups de 10. Entre els tots inscrits es va realitzar dies anteriors un sorteig per distribuir als infants i joves, la qual cosa “no va acabar d’agradar a alguns pares, que volien que els seus fills anessin amb un altre grup, però els hem fet entendre que primer de tot és la salut i hem d’intentar mantenir els grups inalterables tenint en compte la traçabilitat, així en el cas d’un possible contagi de coronavirus, poder actuar amb les mesures sanitàries corresponents en el grup”, ha manifestat la tècnica de Fundesplai a l’Alt Empordà, Alba Torner.

Cal a dir que a la primera quinzena de juliol de l’any passat hi van participar als Casals de Roses gairebé 600 nens i joves.. Enguany, a causa de la crisi sanitària són al voltant de 220. “Sí, sens dubte, que la pandèmia ha estat la causa d’aquesta davallada, tant perquè els pares tenen una mica de por que els seus fills tinguin contacte amb altres nois i noies per un possible contagi, com també és veritat que a causa de la crisi sanitària hi ha gent que s’ha quedat sense feina i no han inscrits als seus fills als casals”, va afirmar la regidora de Joventut i Esports, Vero Medina.

Uns casals d’estiu que s’havien d’organitzar sí o sí, segons Medina, perquè “els infants i els joves han passat uns mesos durs sense poder sortir de casa, i ara el moment de fer un pas endavant, que deixessin el seu nucli familiar i poder interactuar amb més gent de la seva edat fora de casa, però això sí”, va remarcar la regidora, “seguint unes estrictes mesures de seguretat per prevenir qualsevol problema”.