Els castellers de Figueres aconsegueixen descarregar un tres de set en solitari

Colla Castellera de Figueres

La Colla Castellera de Figueres a la festa major de l'Escala

Agenda complerta i exitosa de la Colla Castellera de Figueres durant el cap de setmana. Divendres van actuar a L’Escala, amb motiu de la festa major de la localitat i dissabte ho van fer a Darnius

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres, divendres, a la festa major de l’Escala

Dues actuacions que seran recordades, sobretot , la primera, pels castellers figuerencs, ja que van aconseguir un dels seus objectius marcats per la festa major de l’Escala, descarregar el tres de set en solitari.
De fet, és el segon tres de set que descarrega la Colla Castellera de Figueres en solitari aquesta temporada, el primer va ser el mes d’abril a La Salut. Però fer un castell de set pisos sense l’ajuda de cap altre colla sempre és un repte, que els castellers van tornar assolir, ja que és molt difícil reunir la gent necessària a pinya.
I a l’Escala, la gesta ha estat possible gràcies al nombre de camises que la Colla va aconseguir reunir per a aquesta actuació. Els castellers eren conscients de la importància d’aquest castell per la colla figuerenca i tothom es va implicar per fer-lo realitat.

L’actuació, però, va començar amb dos pilars de quatre simultanis descarregats sense cap problema. A la primera ronda es va encarar l’esperat tres de set davant un públic molt nombrós i que va sorprendre fins i tot als membres de la Colla pel fet que van demanar silenci just abans de sonar gralles. No és gens habitual que això passi en diades a l’Empordà. El castell va pujar ferm amb bones mides, només amb el típic tremolí de nervis. La menuda acotxadora d’aquesta estructura era la primera vegada que s’enfilava a un castell de set pisos, fet que no es va notar en cap moment i la descarregada va ser molt plàcida.

En segona ronda els figuerencs van descarregar, també sense cap problema un tres de sis amb l’agulla i un quatre de sis en el que es va estrenar una castellera a la posició de dosos. La Colla Castellera de Figueres va completar l’actuació descarregant un pilar de cinc que es va haver de treballar al moment de la carregada.

A l’endemà, dissabte, al municipi de Darnius, els de la camisa lila hi van fer una petita actuació commemorativa del primer aniversari dels focs que van cremar l’Empordà. Van descarregar un pilar de quatre aixecat per sota, un tres i un quatre de cinc nets provant noves combinacions a tronc, i dos pilars de quatre simultanis.