Els castellers de Figueres descarreguen per primer cop fora de casa el 3 de 7 amb agulla

Colla Castellera de Figueres
Els castellers de Figueres / Foto: arxiu

Els castellers figuerencs van aconseguir aquest castell per primera vegada fora de Figueres a la diada celebrada, ahir diumenge, a Banyoles

Colla Castellera de Figueres
Els castellers de Figueres / Foto: arxiu

La Colla Castellera de Figueres ha tancat un cap de setmana atapeït d’actuacions, ja que dissabte al matí van participar a la diada castellera de Garriguella, a la tarda es van desplaçar fins Olot, i ahir, diumenge, van actuar a Banyoles.

I va ser a l’actuació a la capital del Pla de l’Estany on els castellers de Figueres van aconseguir descarregar, per primer cop a la seva història fora de casa, el tres de set amb agulla.
I a més, ho van fer sense cap tipus de problema. Una diada per recordar, sens dubte, per als de la camisa lila, que també van ser capaços de descarregar dos pilars de quatre, un tres de set, un quatre de sis amb agulla i un pilar de cinc.

El dia anterior, a Olot, la Colla Castellera de Figueres va aconseguir l’objectiu que s’havien proposat per la diada de la capital de La Garrotxa, descarregar un castell de set pisos.
L’actuació va començar amb un pilar de quatre aixecat per sota, va continuar  amb un quatre de sis amb agulla, sent el primer cop que el fan aquesta temporada, un tres de set, un quatre de sis, per finalitzar amb un pilar de cinc.
Cal destacar que al primer castell s’hi va estrenar un nou casteller al pis de terços, la qual cosa va servir a la Colla com a prova per plantejar-se pujar aquest castell un pis a final de temporada.

I abans de viatjar cap a Olot, dissabte al matí els castellers figuerencs van actuar  a Garriguella  amb motiu del 50è aniversari de la Cooperativa de la població, on hi van plantar dos pilar de quatre i diversos pilars de tres nets.