Els castellers de Figueres iniciaran la seva 18ena temporada a Espolla

Colla Castellera de Figueres

La Colla Castellera de Figueres durant la seva actuació a la festa major de Roses 2013 / Foto: arxiu

La Colla Castellera de Figueres obrirà la temporada 2014 amb una actuació diumenge vinent a Espolla en motiu de la Fira de lOli i lOlivera

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres durant la seva actuació a la festa major de Roses 2013 / Foto: arxiu

Els castellers de Figueres encetaran la seva divuitena temporada en el marc de la Fira de l’Oli i l’Olivera d’Espolla.
Una actuació que està prevista portar-la a terme a les 12 en punt del migdia, i en la que els de la camisa lila esperen portar quatre castells de sis pisos a plaça per aquesta estrena de la temporada.
Unes construccions que la Colla Castellera de la capital de l’Alt Empordà al llarg de l’any espera pujar, com a mínim, un pis i per la qual cosa que ja treballen als assajos que es van iniciar divendres passat.
Per aquesta temporada, la Junta Tècnica dels castellers figuerencs espera portar més castells de la gamma alta de set a plaça i recuperar estructures com la torre de set i el cinc de set que es va carregar fa dos anys. Per això, el cap de colla, Jordi Lozano, va apuntar que el primer tram de la temporada és clau per poder assolir aquests reptes. Lozano va afegir que a la diada de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres shaurien de portar tres castells de set a plaça i per això, va remarcar, cal treballar molt als assajos.