Els Catarres actuen per sorpresa a la Cantarella de Roses celebrada a la plaça Frederic Rahola

La Cantarella de Roses
Els Catarres durant la seva actuació sorpresa a la Cantarella de Roses

Actuació sorpresa emmarcada dins la promoció del Festival de Sons del Món de poder veure en concert Els Catarres el dia 4 d’agost a la Ciutadella de Roses a un preu especial de 10 euros per a infants i joves fins a 12 anys

Després de dos cursos sense poder-se realitzar de manera presencial a causa de la pandèmia, aquest matí la Cantarella s’ha tornar a celebrar a la plaça Frederic Rahola.
I ho ha fet de la millor manera possible, perquè per sorpresa dels i les alumnes participants, la Cantarella 2022 ha comptat amb l’actuació per sorpresa del grup Els Catarres, on els seus integrants, Èric Vergés, Jan Riera i la Roser Cruells han interpretat el tema ‘Fins que arribi l’alba’.
Una actuació que, com ha explicat el director de Sons del Món, Xavi Pascual, després d’agrair als centres educatius i a l’Ajuntament de Roses “per permetre’ns fer aquesta actuació sorpresa”, es tracta d’una promoció del Festival, “Els Catarres actuaran el dia 4 d’agost a la Ciutadella de Roses i avui han vingut a participar en la Cantarella perquè totes les famílies que vulgueu venir a veure el concert tindreu, a partir d’avui, un preu especial a 10 € l’entrada per als infants i joves fins a 12 anys”, ha desvetllat Pascual.  

Una sorpresa de Sons del Món envers les famílies de Roses que l’alcalde Joan Plana ha volgut “agrair tant per la promoció de les entrades com per haver participat en aquesta Cantarella”, per tot seguit “felicitar a tots els alumnes dels centres educatius i el seu personal docent que han participat un any més en aquesta iniciativa”.

La Cantarella de Roses

La Cantarella és un espectacle musical col·lectiu que suposa una experiència musical activa molt interessant, a més de ser una activitat d cooperació i de cohesió per tot l’alumnat de la Zona Educativa de Roses.
Concretament, en aquesta edició, hi han participat 327 alumnes de 6è de les escoles de Roses (Escola Montserrat Vayreda, Escola Narcís Monturiol, Escola Jaume Vicens Vives, Escola Els Grecs i Centre Escolar Empordà) i Palau-saverdera (Escola Martí Inglés), a més del estudiants de 2n d’ESO de l’Institut Illa de Rodes.
Tota l’organització va a càrrec de les mestres i professores de música d’aquests centres educatius, i es tracta d’una activitat que amb els anys ha passat a formar part del currículum d’aquests centres d’educació i que els i les alumnes esperen amb ganes per tal de poder participar de manera activa.

El projecte Cantarella és un element bàsic pel desenvolupament dels alumnes ja que potencia les iniciatives d’esforç, la superació personal, el treball conjunt i la vessant artfstica, entre d’altres valors.

L’espectacle consisteix a interpretar un repertori d 8 cançons de ”rock català” i disposa d’un fil conductor teatralitzat amb petites interpretacions entre cançó i cançó, que lliguen la història argumental. El contingut de l’actuació d’enguany ha girat al voltant de la pandèmia, per tal d fer reflexionar l’alumnat sobre la situació que han viscut, que estan vivint i que viuran.
Així, aquest any, s’han interpretat cançons de Miki Núñez, Doctor Prats, Búhos, Gertrudis, Xiula, Oques Grasses i , evidentment, Els Catarres.

Des de fa uns anys, l’actuació de la Cantarella finalitza sempre interpretant la cançó ‘Mirall de Pau’ de Pau Casals, per a recolzar i fer èmfasi de la importància que té o hauria de tenir la música entre la societat i sobretot a les escoles,

Com ja és habitual, en aquesta edició de la Cantarella la música ha anat a càrrec del grup de música Cantarella Band, format per l’Héctor Pérez a la guitarra, Adrià Hereu a la bateria i Pere Calada al baix.

L’organització de la Cantarella de Roses ha agrait “l’ajuda externa que rebem por poder fer realitat aquest espectacle, com ara les AMPES dels diferents centres participants, el Servei Educatiu de Alt Empordà, l’Ajuntament de Roses, les mestres de musica de les escoles i els instituts de la Zona Educativa de Roses”.