Els Cellers i els Trulls, objectiu de l’edició 2014 del Concurs de Fotografia del Patrimoni de l’Alt Empordà

Consell Comarcal de l'Alt Empordà

Aquest Concurs de Fotografia és un dels que aplega més participants de la demarcació de Girona

Consell Comarcal de l'Alt EmpordàEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha convocat la dinovena edició del Concurs de Fotografia del Patrimoni de l’Alt Empordà, una iniciativa cultural organitzada pel Consell Comarcal i que amb el pas dels anys ha esdevingut un dels concursos fotogràfics amb més participació de la demarcació de Girona. Enguany el tema gira al voltant dels cellers i els trulls, sempre que estiguin situats en algun poble de la comarca.

Segons les bases, el format de les fotografies ha de ser de la mida 20×30 centímetres i hauran d’anar muntades en un paspartú de 40×50 centímetres, de color o blanc i negre, i sense vidre. Un altre dels requisits és que cada obra haurà de portar un pseudònim. A part, es lliurarà un sobre tancat -que inclourà el mateix pseudònim-, a l’interior del qual constarà el nom, adreça i telèfon de l’autor i s’hi haurà de fer constar també el nom del lloc i el municipi on es troba l’immoble fotografiat. Es podran presentar fins a dues obres per autor. Les fotografies, en blanc i negre o color, podran tenir una titulació.

El jurat estarà format per tres representants del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, un fotògraf i un tècnic en patrimoni cultural. Si la qualitat dels treballs presentats fos insuficient, a criteri del jurat, els premis es poden declarar deserts. El termini per a la presentació dels originals finalitzarà el 30 de setembre.

El primer premi serà de 400 euros i trofeu; el segon, de 200 euros i trofeu i el tercer, de 100 euros i trofeu. Cap concursant podrà obtenir més d’un premi. El jurat, el veredicte del qual serà inapel·lable, farà públic els premis el dia 31 d’octubre en el transcurs d’un acte que coincidirà amb el lliurament dels premis. Les fotografies s’exposaran a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a partir del lliurament dels premis.