Els ciclistes de Roses completen la primera etapa de la Transpyr sense cap contratemps

Transpyr Coast to Coast
Francesc Ferrer, Joan Ripoll i Guerau Carrion al Pavelló Esportiu de Camprodon on es va reunir la caravana de la Transpyr

Francesc Ferrer i Joan Ripoll per carretera, i Guerau Carrion per muntanya arriben a Camprodon amb les forces intactes

Francesc Ferrer, Joan Ripoll i Guerau Carrion al Pavelló Esportiu de Camprodon on es va reunir la caravana de la Transpyr

Els prop de 400 participants de van arribar ahir a Camprodon en l’etapa inaugural de la Transpyr Coast to Coast 2019.

A la modalitat de MTB, on participa Guerau Carrion es van haver de recorre 105 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.700 metres, el qual, a l’igual que la resta de participants, va poder gaudir a l’arribada de l’espectacular escenari del pont vell de Camprodon. El ciclista rosinc va arribar a les 16 hores manifestant que “ha anat tot molt bé, ha fet un dia fantàstic per anar en bici”, assenyalant que de les 7 etapes “potser és la més fàcil que té la Transpyr, però la seva duresa radica en que quasi no hi han baixades per poder recuperar”.

En aquesta modalitat de muntanya els participants van haver de disputar un tram cronometrat de 19 km a l’última part de l’etapa, en el qual els més ràpids han estat Francesc Grau i Pere Amadó.
Avui, la segona etapa de la Transpyr MTB enllaçarCamprodon amb la Seu d’Urgell, amb 117 km i dos trams cronometrats que sumaran una distància de 34 quilòmetres.

Pel que fa a la Transpyr Backroads, el gran grup va completat una etapa inaugural de 150 km, amb uns 90 quilòmetres inicials bastant suaus que els ha introduït al Pirineu, que els ha rebut amb dures rampes exigents com les del Coll del Sucre o el de la Boixeda.

En total  van ser 5 ports de muntanya que van provocar que el recorregut del ciclistes de carretera fos molt més dur que el dels ciclistes de MTB. Joan Ripoll i Francesc Ferrer van confessar un cop van arribar a la  població de la comarca del Ripollés que “hem arribat una mica cansats, normal, perquè hem fet 3400 metres de desnivell acumulat, però estem amb ganes i forces de prendre la sortida de la segona etapa”.

Una segona etapa en la que hauran de cobrir uns 150 km amb 3.200 metres de desnivell positiu fins a arribar a la Seu d’Urgell.