Els ciclistes de Roses es troben a dos dies del seu objectiu: San Sebastián

Els participants de la Transpyr han patit les inclemències de la pluja, que els ha obligat a sortir una hora més tard de l’habitual i ha fet canviar alguns trams de l’itinerari previst

Miguel Lozano i Mario Rabell o Mario Rabell i Miguel Lozano, ciclistes de Roses i participants de laTranspyr Adventure es troben a dues etapes d’aconseguir el seu objectiu, que no és altre que arribar a la capital guipuscoana de San Sebastián demà 7 de juliol, en només vuit dies, després d’haver sortit de Roses el passat dissabte i haver travessat la vessant sud dels Pirineus.
Rabell i Lozano van arribar a la localitat Navarra d’Isaba en els transcurs de la sisena que sortia de Jaca amb un temps de 7 hores, 46 minuts i 19 segons. Una etapa que va estat passada per aigua.

Acompanyats d’una pluja intermitent, els ciclistes de la Transpyr va arribar ahir a Navarra en una etapa de 85 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell que ha unit Jaca i Isaba. Per segona vegada en el que va de prova, els participants de l’equip de Camprodon, Jaume Guàrdia i Joan Compte, van ser els primers en creuar la meta amb un temps de 5 hores i 31 minuts. Guàrdia i Compte repeteixen victòria després que també s’imposessin en l’etapa de dimecres, que va transcorre en territori aragonès entre les localitats d’Aínsa i Jaca.
Darrera de l’equip de Camprodon, va arribar l’equip Bicimax.com – EAS a quasi mitja hora (29:45). Els tercers van ser Daniel Martínez i Emilio Vivian, de l’equip Alberto Contador, que segueix liderant la general d’aquesta Transpyr Adventure amb una hora i mitja d’avantatge.
El mal temps va condicionar l’etapa d’ahir. La intensa tempesta que ha caigut a primera hora del matí a Jaca va obligar els participants a sortir a les 9 del matí, una hora més tard de l’habitual.
També va fer canviar algunes parts del recorregut previst per la perillositat que suposava pels ciclistes el terra mullat en alguns dels trams més tècnics. Els participants es van trobar un recorregut molt enfangat que els va obligar a dur la bicicleta a coll en alguns moments, cosa que
va endurir encara més l’etapa.
Ahir la marxa va deixar enrere Aragó per entrar a Navarra, a la coneguda vall d’El Roncal. Els ciclistes van poder observar el canvi del paisatge del Pirineu aragonès al navarrès, caracteritzat per un clima i una vegetació de caire més atlàntic, amb verds prats i boscos frondosos.
A l’arribada a Isaba, a la plaza del Frontón, es va fer l’acte de benvinguda per part del municipi.
La regidora d’esports, Raquel Marco, va rebre el passaport de la Transpyr de mans de l’equip femení de la Núria Súria i la Judith Reina i el va lliurar a Agustín Ariztia i Juan Miguel Eraso, de l’equip d’Elizondo, que demà el duran a aquesta localitat.

L’etapa de’avui, de 110 quilòmetres i amb 2.800 metres de desnivell, transcorre per Navarra i uneix els municipis d’Isaba i Elizondo. El recorregut fa una breu incursió en territori francès i passa per indrets tan famosos com la selva d’Irati i Roncesvalles.

La Transpyr Road, la versió de la Transpyr en bicicleta de carretera, va realitzar ahir la seva segona etapa amb un recorregut de 134 quilòmetres i un desnivell de 2.305 metres entre Jaca i Isaba. La vintena de participats van haver de superar quatre ports de muntanya, destacant el de Piedra de
San Martín, de 1.765 metres d’alçada. Avui tindran una etapa de 128 quilòmetres amb el port d’Urkiaga com a màxima dificultat amb algunes rampes de fins el 19% de desnivell.