Els ciclistes de Roses van finalitzar esgotats, però animats, la 2ª etapa de la Transpyr a La Seu d’Urgell

Transpyr Coast to Coast
Joan Ripoll, Guerau Carrion i Francesc Ferrer ahir a Camprodon, poc abansde prendre la sortida cap a La Seu d'Urgell

Francesc Ferrer, Joan Ripoll i Guerau Carrion van superar una segona etapa de la Transpyr Coast to Coast molt dura i esgotadora

Joan Ripoll, Guerau Carrion i Francesc Ferrer ahir a Camprodon, poc abansde prendre la sortida cap a La Seu d’Urgell

La etapa d’ahir de la Transpyr Coast to Coast en la modalitat de MTB va esdevenir  una d’aquelles etapes que donen caràcter a la prova, amb una exigent ascensió a la collada Verda, i que incloïa el primer del dos trams cronometrats del dia. El posterior descens, molt brusc i ràpid cap a Ribes de Freser, ha posat a prova als ciclistes que participen a la desena edició d’aquesta prova.

Ha estat una etapa amb 117 km i 2.600 metres de desnivell positiu, amb el pas per l’estació d’esquí de la Molina, per acabar entrant al Pirineu de Lleida amb final d’etapa a la Seu d’Urgell.

Guerau Carrion en arribar a La Seu d’Urgell va reconèixer que “aquesta segona etapa ha estat molt més dura que la primera”, i una bona prova “és que pel pas de muntanya cap a la Molina ha estat el més dur, ja que fins i tot hem hagut de caminar tots els participants durant més 1 km per un terreny on era impossible fer amb la bicicleta”. Tot i això, Carrion, al final de l’etapa va manifestar sentir-se “content, perquè no he tingut cap contratemps i m’ha anat tot bé”.

I si la 2ª etapa ha estat considerada per Guerau Carrion més dura que la primera, la d’avui està marcada com una de les etapes reina de la Transpyr, amb un recorregut de 107 quilòmetres i un desnivell de 3.200 metres positius entre la Seu d’Urgell i el Pont de Suert, caracteritzada tant per la seva duresa com per la bellesa dels paisatges per on transcorre.

Pel que fa a l’etapa de la Transpyr Backroads, de ciclisme de carretera, també va esdevenir en una de les etapes més exigents amb la colossal pujada al Coll de Pradell, considerat un dels més durs de Catalunya “amb unes rampes de fins al 23% de desnivell i en el que hem hagut de posat tota la carn a la graella per superar-lo” va assegurar Francesc Ferrer a la línia d’arribada. Tant Joan Ripoll com en Ferrer van afirmar que “tot i la duresa hem pogut gaudir dels paisatges, meravellosos, només que per veure’ls hem hagut de patir de valent, ja que ha estat una etapa amb un desnivell acumulat de 3.200 metres positius”.

Doncs en l’etapa d’avui de la Backroads, Ripoll i Ferrer es trobaran amb 3.150 metres de desnivell positiu entre els 137 km que han de fer per arribar a Pont de Suert, i com aperitiu només començar la jornada hauran de gastar totes les energies que els ha donat l’esmorzar per poder pujar la llarga ascensió al port del Cantó.