Els ciclistes rosincs Mario Rabell i Miguel Lozano ja han cobert la meitat de la Transpyr

Foto: Marc Roca

La prova de Mountain Bike que uneix el mar Mediterrani amb l’oceà Atlàntic va arribar ahir al seu equador

Foto: Marc Roca

Cansats, però contents, així es troben Mario Rabell i Miguel Lozano del Club Ciclista Roses després d’haver cobert la meitat de la prova de la Transpyr Adventure. Els ciclistes rosincs van cobrir els 105 quilòmetres que separen El Pont de Suert  d’Aínsa-Sobrarbe amb un temps de 8 hores, 18 minurts i 28 segons, arribant en les posicions 91 i 92ena respectivament. En cap de les etapes anteriors havien arribat tant endarrerits, fruit evidentment, del cansament. Tot això, segons les noticies que ens ha fet arribar l’organització d’ells, es troben il·lusionats perquè el seu objectiu, arribar a San Sebastián, està més a prop.

La Transpyr ha arribat al seu equador, i amb l’arribada a Aínsa (Aragó) es posa fi a un dels duels més aferrissats que s’han lliurat fins al moment. L’equip Buff International, amb Pau Zamora i Arnau Rota, acaben aquí la seva participació a la Transpyr, ja que per problemes d’agenda no poden seguir fins al final a San Sebastián. I ho fan com a líders absoluts de la Transpyr Lite A, nom amb què es coneix la primera meitat de la prova. Avui s’han imposat per tercer dia consecutiu i han acabat l’etapa amb un temps de 5 hores i 19 minuts, situant‐se per primera vegada al capdamunt de la taula de temps acumulat. A 2 minuts i 19 segons han entrat Jaume Guàrdia i Joan Compte, de l’equip Camprodon, que segueixen retallant temps. Els màxims rivals de Buff, els Fundación Alberto Contador (Daniel Martinez i Emilio Vivian ) es beneficien de la no continuació de l’equip Buff, i demà sortiran com a líders, tot i haver arribat avui a més de 17 minuts.
Serà una etapa de 135 km i 2.700 metres de desnivell, entre Aínsa i Jaca, en la qual s’hi incorporen 3 equips que cobriran la segona part de la prova, anomenada Transpyr West.
Transpyr Road, per aventurers de carretera
Una de les novetats d’aquest any és la versió en carretera de la Transpyr, que comença demà i seguirà el mateix recorregut que la versió en BTT però per vies asfaltades. Una vintena d’equips iniciaran aquesta prova, que es du a terme en mode pilot per analitzar el terreny i la logística que requereix un esdeveniment d’aquestes característiques. L’organització vol que l’any vinent la Transpyr Road tingui autonomia pròpia, fins i tot amb calendari independent de la Transpyr Adventure.
Per altra banda, aquesta tarda s’ha fet a Aínsa l’acte de benvinguda per part del municipi. Els regidors d’Esports i Desenvolupament i Turisme, Carlota Dorado i Miguel Ángel Garcia, juntament amb Agustín Muñoz, han rebut el passaport de la Transpyr de mans dels corredors d’Aínsa, Marcos
Prats i Diego Castillo, i l’han lliurat als ciclistes de Jaca, Alfonso Rapún i José Antonio Rabal, que demà el conduiran fins al seu municipi.