Els col·legis de Roses ajudaran a entendre als pares els comportaments dels seus fills

L'aventura de ser pares

Les escoles Vicens Vives i Narcís Monturiol s’obren als pares i mares amb el programa ‘L’aventura de ser pares’

L'aventura de ser paresL’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses impulsa aquest nou curs escolar el projecte “L’Aventura de ser Pares”, un programa adreçat a les famílies amb fills de 3 a 5 anys, que aportarà coneixements i obrirà la reflexió sobre aspectes relacionats amb la cura, l’educació i la socialització dels infants. Les activitats, que són gratuïtes, tindran lloc entre els mesos d’octubre i desembre a les escoles Jaume Vicens Vives i Narcís Monturiol.

Com entendre el comportament dels infants, millorar la comunicació amb ells, resoldre conflictes, potenciar la confiança, organitzar la vida quotidiana familiar, ajudar els fills a resoldre els seu problemes o tractar aspectes com disciplina, normes i límits, són alguns dels temes que es tractaran al llarg del programa.

La metodologia que se seguirà serà la realització de sessions grupals, participatives i dinàmiques, cadascuna de les quals abordarà un aspecte que s’obrirà a la reflexió i al debat entre tots els assistents, conduïts per una moderadora. El projecte està pensat per a pares i mares interessats a obtenir estratègies personals, emocionals i educatives per dur a terme el seu paper educatiu de manera positiva, millorar la comunicació i la relació amb els fills, i garantir-ne el seu benestar.

El programa consta de 12 sessions, dues de les quals seran conjuntes entre pares/mares i fills/es. A l’escola Jaume Vicens Vives tindran lloc els dimecres entre el 7 d’octubre i el 22 de desembre, de 9.15 a 11.15 hores, mentre que a l’escola Narcís Monturiol les sessions es duran a terme de l’1 d’octubre al 17 de desembre, tots els dijous amb el mateix horari.

Per participar en aquesta activitat, que és gratuïta, cal inscriure’s prèviament a cadascuna de les escoles on es realitzen les activitats.