Els comerciants de Roses fan tancar el mercat d’artesania del passeig marítim de Santa Margarida

L’Ajuntament ha escoltat la petició del col·lectiu de comerciants rosincs i ha decidit tancar el polèmic mercat

Mercat anti top manta
Algunes de les parades instal·lades al passeig de Santa Margarida

Ni una setmana ha durat el mercat d’artesania que s’havia implantat al passeig marítim de Santa Margarida amb l’ubicació, dissabte passat, d’una trentena de casetes.

Els comerciants de Santa Margarida en particular i de Roses en general, amb el president de l’Associació de Comerciants de Roses, Miquel Gotanegra, al capdavant, el van rebutjar des de un primer moment. La postura en contra manifestada pel col·lectiu de comerciants i els veïns de la zona ha estat escoltada per l’Ajuntament que ha decidit retirar aquest mercat d’artesania al cinquè dia de la seva obertura. “Estic molt satisfet, ha manifestat Gotanegra, perquè l’Ajuntament ha escoltat les peticions dels comerciants i els veïns de Santa Margarida. I això és molt positiu, que hi hagi un diàleg entre els botiguers i veïns i el consistori, això és positiu”.
El mercat d’artesania es va obrir el passat dissabte amb l’objectiu per part del departament de Seguretat Ciutadana i del de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses d’erradicar els top manta. Un mercat que obria cada dia a les 6 de la tarda fins les 11 de la nit i que des d’un primer moment els comerciants de Santa Margarida el van rebutjar per considerar “que era un competència desleial envers els comerços de la Vila”. El mateix president de l’ACOR ha afirmat que “a banda de la competència desleial i, sobretot, la mala imatge que donàva el passeig marítim als turistes que estiuegen a Roses, és feia evident que no era la solució per acabar amb els top manta, perquè tot i el mercat hi havien vendedors ambulants il·legals”.

Ara la polèmica ja s’ha acabat gràcies a que l’Ajuntament ha decidit retirar el mercat com així ho ha fet oficial en el següent comunicat:

L’Alcalde de Roses i els regidors de Seguretat i Promoció Econòmica s’han reunit aquest matí amb els representants dels comerciants de Sta. Margarida. Amb la intenció de treballar plegats en busca d’ una solució a la problemàtica de la venda ambulant il•legal, han redactat el següent comunicat:

“Reunits amb el sr. alcalde i regidors de Seguretat i Promoció Econòmica. Els representants del comerç de Sta. Margarida reconeixem que la finalitat del “mercat” instal•lat en el passeig,  no és altra que la lluita contra la venda il•legal, una estratègia per ajudar a l’eficàcia de l’acció policial.

Se’ns posa en coneixement que AFITER ha comunicat per escrit que renuncia a estar en el “mercat” a causa de la mala interpretació que s’ha fet del seu paper tradicional d’ajut i col•laboració amb l’Ajuntament de Roses, en aquest cas, a la mencionada estratègia policial.

De la mateixa manera, l’Ajuntament ens ha comunicat que se suspèn la venda al “mercat” del Passeig de Marítim i que iniciarà la seva negociació amb la nova organització de comerciants de Santa Margarida i ACOR, a fi d’encarar junts el millor sistema, la millor i més eficaç estratègia per a la lluita contra la venda il•legal en el Passeig Marítim i a Roses.

Junts i en col•laboració amb l’Ajuntament, reclamem a l’Autoritat Judicial atenguin la nostra situació amb les mesures oportunes, i al Congrés dels Diputats i al Poder Legislatiu, la modificació del Codi Penal a fi de lluitar amb eficàcia contra el fenomen de la venda il•legal, causa de grans pèrdues a la societat en general.

Sota la innocent aparença de la venda “top manta” es desencadenen greus perjuris. Davant una actitud cada vegada més violenta i valenta, es posa en perill a les forces de seguretat en les seves actuacions, de la mateixa manera s’atempta a la seguretat dels turistes i usuaris, causa danys a la imatge turística de tot el país, és frau fiscal evident, competència deslleial, ocupació il•legal de domini públic marítim terrestre i, tot junt, és causa d’alarma social al ser una evidència de la impotència i d’autoritat de qui ha de preservar la legalitat”.